SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST

Kurić poručio Dodiku iz kraljevskog grada: Milorade, SBB ti neće dozvoliti da rušiš našu domovinu!

Bosna i Hercegovina je bogatija zato što je zemlja gdje živi više naroda, imamo više kultura i zato smo bogati, kazao je

Mirvad Kurić: Takve izjave su samo nacisti davali. SBB

Press centar SBB-a

14.9.2022

Na predizbornom skupu Saveza za bolju budućnost BiH održanom večeras u Jajcu, član Glavnog odbora SBB-a i nosioc liste SBB-a za Skupštinu Kantona Sarajevo Mirvad Kurić oštro je reagirao na današnju sramnu konstataciju Milorada Dodika u kojoj tvrdi kako je „BiH primjer da hrišćanska i muslimanska populacija ne mogu živjeti u harmoniji”.

- Slušate sada Milorada Dodika koji je danas rekao da muslimani i hrišćani ne mogu živjeti u harmoniji. Znate ko je davao takve izjave. To su samo nacisti radili. To je domen Adolfa Hitlera. Milorade, mi iz SBB-a, iz ove tvrđave iz kraljevskog grada Jajca ti poručujemo da neće tako moći. Možda ga je ohrabrila izjava Erdoana koji je rekao da je nama muslimana Zapad prijetnja. SBB se zalaže da idemo ka Zapadu, da uđemo u Evropsku uniju. 

Mirvad Kurić u Jajcu. SBB

Zato se mi zalažemo i zato nam treba pobjeda da ne bi dolazilo do ovakvih budalaština. Bosna i Hercegovina je bogatija zato što je zemlja gdje živi više naroda, imamo više kultura i zato smo bogati. Vidim da nas Erdoan, Dodik, Komšić i Milanović plaše vjerskim sukobima. Bošnjaci ne smiju upasti u takvu zamku. Ko god želi da nas izoluje kao vjersku grupu, taj želi da nas uništi. Želi da kao politički narod nestanemo sa ovih prostora a samim tim nema ni države BiH. Nadam se da bošnjački kandidati za člana Predsjedništva neće upasti u Dodikovu zamku - istakao je Kurić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.