PREDIZBORNI SKUP

BHI KF u Kaknju, Brezi i Visokom: Želimo da mladi ostaju, ne da ih mijenjaju roboti

Prema riječima Zaimovića, na predstojećim izborima veoma je bitno da izađu na izbore jer je to jedina mogućnost da se sve promijeni konačno na bolje

S. S.

14.9.2022

Skup BHI KF U Kaknju, Brezi i Visokom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Šetnjom sa građanima Kaknja, Breze i Visokog, kojoj su se pridružili brojni simpatizeri, Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad (BHI KF) nastavila je predizbornu kampanju za predstojeće Opće izbore 2022. godine. Na skupovima je poručeno da imaju želju da mladi ostaju, a ne da ih mijenjaju roboti.

- Veliko interesovanje građana Breze i Visokog za kandidatima BHI KF, program stranke i lidera Fuada Kasumovića samo je još jedna potvrda popularnosti koje uživa ova stranka u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu i šire - navode iz BHI KF-a.

"Promijeniti na bolje"

Osim šetnje, u Radničkom domu u Brezi održana je javna tribina na kojoj su se, između ostalih, obratili Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, Ćamil Zaimović, bivši direktor RMU Breza, Fuad Breščić, kandidat BHI KF za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH - Izborna jedinica 6.

Prema riječima Zaimovića, na predstojećim izborima veoma je bitno da izađu na izbore jer je to jedina mogućnost da se sve promijeni konačno na bolje.

- Siguran sam u pobjedu Fuada Kasumovića. Uviđam i ogorčenje među ljudima dosadašnjim lošim politika, zbog čega smatram da će ih upravo to motivisati da 2. oktobra izađu na izbore, čak i one koji to do sada nikada nisu uradili. Dosta nam je svima korumpirane policije, ali i sudstva. Želimo da mladi ostaju u Brezi, a ne da ih mijenjaju roboti - poručio je Zaimović.

"Na rubu egzistencije"

Kakanjac Fuad Breščić smatra da su korupcija i nepotizam doveli društvo na rub egzistencije, zbog čega je 2. oktobar posljednja šansa da se pokuša spasiti narod BiH.

-Dosta je više pljačkanja rudnika, a da se ta sredstva prebacuju u političke centre. Ta sredstva moraju ići rudarima kojih se olako odričemo, a koji se danas, nažalost, ništa ne pitaju. Sada kada najviše uglja treba u svijetu mi nismo spremni da ga proizvedemo jer su nas upropastili suludom politikom koja nije imala razumijevanja. Trebaju li naša djeca biti obični hamali u ovom sistemu? Moramo nešto uraditi da naša djeca i unuci ne plaćaju ceh zato što se mi nismo borili - poručio je Breščić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.