JOŠ JEDNA UBLEHA

Šteta najavio besplatan prijevoz trolejbusima na dan kada će biti obustave saobraćaja zbog maratona

Ulice Zvornička, Zagrebačka i Terezija se nalaze na dionici gdje se odvija trolejbuski saobraćaj, pa će time očito doći da obustave saobraćaja i na tim dionicama

Adnan Šteta pravi još jednu glupost. FACEBOOK

S. S.

16.9.2022

Kao spektakularna vijest za vikend je najavljen besplatan prijevoz trolejbusima za vikend u Sarajevu.

- Pored niza aktivnosti koje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo provodi sa partnerima u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, u naredna dva dana vikenda omogućen je besplatan prevoz trolejbusima svim putnicima. Evropska sedmica mobilnosti se obilježava širom svijeta u periodu od 16. do 22. septembra 2022. godine. Ova evropska inicijativa potiče gradove na uvođenje i promociju održivih prevoznih sredstava, te poziva građane kako bi koristili alternativna prevozna sredstva - poručili su iz Vlade KS.

Ipak, situacija sa besplatnim prijevozom u Kantonu Sarajevo će ići malo teže. Naime, u nekim od ulica u kojima saobraćaju trolejbusi u nedjelju će doći do obustave saobraćaja zbog polumaratona.

- Saobraćaj će biti izmijenjen na lokacijama: Ferhadija (START) - Maršala Tita - Zmaja od Bosne - raskrsnica Zmaja od Bosne/Halida Kajtaza (OKRET) - Zmaja od Bosne - Hiseta - Hamze Hume (most Skenderija) - Terezija - Vrbanja (most Suade i Olge) - Vilsonovo šetalište - Topal Osman-paše - Zvornička - Grbavička - Zagrebačka - Terezija - Hamze Hume (most Skenderija) - Obala Kulina bana - Telali - Mula Mustafe Bašeskije - Zelenih Beretki - Branilaca Sarajeva - Trg Susan Sontag - saopćili su iz Ministarstva saobraćaja KS, koje predvodi Adnan Šteta.

Ulice Zvornička, Zagrebačka i Terezija se nalaze na dionici gdje se odvija trolejbuski saobraćaj, čime će biti onemogućeno odvijanje trolejbuskog saobraćaja u određenom periodu dana na linijama koje idu prema Trgu Austrije i Jezeru.

Saopćenje Vlade KS. SCREENSHOT

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.