PREDIZBORNI SKUP

Bećirović u Sanskom Mostu: Moramo jačati ekonomiju i vratiti optimizam

Uvjeren sam da će nakon općih izbora, uz podršku države i entiteta, krajiški gradovi biti mjesta povratka, a ne odlaska, istakao je kandidat ujedinjene opozicije

Sa večerašnjeg skupa u Sanskom Mostu. SDP

H. J. I.

17.9.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je bio u posjeti Sanskom Mostu, gdje je prisustvovao predizbornom skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

- Ljudi su umorni od lažnih obećanja i sijanja nemira u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je da se okrenemo ekonomskom razvoju i da vratimo optimizam ljudima. Žalosti me činjenica da prilikom svake posjete vidim sve manje upaljenih svjetala u domaćinstvima u našim krajiškim gradovima. Narod koji nisu uspjeli raseliti ni agresori, danas sa kućnih pragova rastjeruju loše i neodgovorne vlasti na državnom i entitetskom nivou. Prazne kuće i tišina na ulicama naših gradova najglasnije govore kakvu vlast imamo - izjavio je Bećirović i dodao:



Sa večerašnjeg skupa u Sanskom Mostu. SDP

- Međutim, ako išta ohrabruje, onda je to nepokolebljiva volja Krajišnika da rade i grade. Važno je da su kantonalne vlasti, unatoč udaru u vidu migrantskog vala, uspjele stabilizovati prilike na regionalnoj razini. Uvjeren sam da će nakon općih izbora, uz podršku države i entiteta, krajiški gradovi biti mjesta povratka, a ne odlaska. 

Bećirović je istakao da Krajina ima zadivljujuća prirodna bogatstva. 

- Sanski Most je jedan od primjera. Nakon oktobra, nova većina će donijeti promjenu u odnosu državnih i entitetskih vlasti prema Krajini i osigurati podršku razvoju turizma i poljoprivrede u ovom bogatom kraju kako bismo stvorili uvjete za rad i ostanak vrijednih Krajišnika u svojim domovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.