UIME BIH

Bisera Turković odala počast Elizabeti II: Ostavila je dubok trag u historiji

Ministricu su u Lancaster House dočekali ministrica za razvoj u Vladi Velike Britanije Vicky Ford i državni ministar za Evropu Leo Docherty te bivši ambasador Velike Britanije Matthew Rycroft

Turković odala počast danas u ime Bosne i Hercegovine preminuloj Kraljici Elizabeti II. Screenshot

E. T.

18.9.2022

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr. Bisera Turković odala je počast danas u ime Bosne i Hercegovine preminuloj Kraljici Elizabeti II u mimohodu Westminsterskoj palači u Londonu.

- U ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće. Nakon odlaska Kraljice Elizabete II ništa više neće biti isto, a svijet će mjeriti vrijeme prije i poslije Kraljice Elizabete II. Ostavila je dubok trag u historiji i bit će upamćena kao suveren velike hrabrosti i dostojanstva - navela je ministrica u Knjizi žalosti koja je otvorena u “Lancaster House”.

Ministricu su u Lancaster House dočekali ministrica za razvoj u Vladi Velike Britanije Vicky Ford i državni ministar za Evropu Leo Docherty te bivši ambasador Velike Britanije Matthew Rycroft - navodi se u saopćenju.

Ministrica Turković će sutra predvoditi delegaciju BiH na sahrani Kraljice Elizabete II u prisustvu velikog broja svjetskih državnika i funkcionera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.