U ČAST KASUMOVIĆA

BHI KF održao četiri skupa, vatromet na osvijetljenoj Mošćanici: Promijenimo kriminalnu bandu

Vatomet je priređen zbog realiziranog projekta moderne LED rasvjete

H. J. I.

18.9.2022

Sa skupova. BHI KF

Ogromna posjeta skupovima Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad (BHI KF) u Podbrežju, Banlozima, Tetovu, a potom i skup na Mošćanici još jedna su potvrda velike podrške koju imaju kandidati sa lista za sve nivoe vlasti, navode iz ove stranke u saopćenju. 

Kako ističu, posebno je bio impresivan skup u Mošćanici gdje je, u čast lideru BHI KF i gradonačelniku Zenice, priređen i vatromet a sve zbog realiziranog projekta moderne LED rasvjete.


Mladi i obrazovani ljudi

Naime, upravo je gradonačelnik Kasumović svečano pustio u rad novu LED rasvjetu, što je izazvalo opće oduševljenje mještana Mošćanice.

- Dosta je jednih te istih lica i politika, moramo mijenjati vlast. Oni su se davno izdigli iznad naroda i smatraju da su Bogom dani. Dolaze vam ovdje 25, 20, 15, 10 godina iste face i iste politike, samo vas lažu i obećavaju vam. Jesu li uradili išta od obećanog, nisu. Prošle izbore neko vam obeća ovdje fabriku, gdje je, ja je ne vidim. Nemojte da vas više lažu. Moramo promijeniti kriminalnu bandu, pod hitno. Haram bilo svima koji glasaju za kriminalnu organizaciju A-SDA sada se zovu NES.

Mene su hapsili, danas-sutra će hapsiti vas ili vašu djecu jer ne glasate za njih. Nemojte to sebi dozvoliti. Nudim vam mlade i obrazovane ljude, ne istrošene političare, koji su hrabro stali na moju listu da promijenimo stvari na bolje - poručio je, između ostalog, Kasumović.


"Svjetlo na kraju tunela"

Elmin Šabanović, kandidat za Skupštinu ZDK, poručio je kako su mještani Mošćanice konačno dočekali rasvjetu, odnosno svjetlo na kraju tunela nakon 30 godina.

- Nismo došli ovdje da vas molimo za glas, obećavamo puste projekte ili bacamo ublehe. Oni to godinama perfidno rade, kako za rasvjetu tako i za puteve, kanalizacije i ostalu infrastrukturu u mjesnim zajednicama.

Godinama su obećavali, ali ništa nisu uradili. Mi vam ne obećavamo, mi više radimo. Sve što smo vam prije dvije godine kazali ovdje da ćemo uraditi, to je i realizirano. Ovdje sada nećemo obećati nijedan projekat nego vam predstaviti liste BHI KF, jedine stranke iz Zenice koja nema direktivu iz Sarajeva ili drugih gradova. Mi ćemo polagati račune u Zenici, našem gradonačelniku i narodu u Zenici. Ako Bog da, ovdje u Mošćanici to smijem proglasiti kada vidim masovnu podršku ljudi, 2. oktobra BHI KF pobjeđuje - poručio je Šabanović.


Kilo kafe i šećera

Ismet Sarajlić, kandidat za Skupštinu ZDK, poručio je na skupu kako je Fuad Kasumović dokazao kako se i u dugovima koje je zatekao u Gradu Zenica i bez laži može napraviti mnogo.

- Kažnjavaju nas godinama, nas i našu djecu. Ne daju da se radi "Antena" gdje će raditi 1.500 ljudi, a tu naša djeca trebaju raditi i to ćemo zaustaviti. Fuad Kasumović, čovjek koji je bio spreman žrtvovati se za ovaj grad, totalno ih je poremetio pokazujući da se može raditi, a ne samo lagati i obećavati. Zbog toga su ga uhapsili. Zato, 2. oktobra podržite ljude na listama BHI KF, mlade i stručne ljude, recite već jednom ne istrošenim političarima koji nas lažu 30 godina. Nemojte se prodati za kilo kafe i šećera, budite hrabri i odvažni, promijenimo loše politike ako želimo dobro sebi i našoj djeci - poručio je Sarajlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.