OBRAĆANJE GRAĐANIMA

Bećirović u Cazinu i Bosanskoj Krupi: Predsjedništvo BiH mora imati stabilizacijsku ulogu

Naša budućnost svakodnevno odlazi da bude budućnost drugih, stabilnijih i perspektivnijih zemalja, poručio je Bećirović

Sa održanog skupa. SDP BIH

A. O.

19.9.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH, obratio se građanima Cazina i Bosanske Krupe na predizbornim skupovima SDP-a BiH i poručio:

- Novo Predsjedništvo BiH ne smije biti mjesto stalnih i beskorisnih svađa već državni organ vlasti koji će imati pozitivnu i stabilizacijsku ulogu u državi Bosni i Hercegovini. Odgovornim potezima može se vratiti povjerenje građana i investitora, kao i kroz jačanje potpuno zapostavljenog segmenta ekonomske diplomatije, gdje će se slati najbolji kadrovi a ne stranački poslušnici -  poručio je Denis Bećirović.


Došao veliki broj građana. SDP BIH

- Režimske stranke moraju shvatiti da politika nije samo dizanje tenzija i podgrijavanje straha. Svi nivoi vlasti u državi Bosni i Hercegovini moraju brinuti o najosjetljivijim kategorijama stanovništva. Društvene kategorije koje su danas marginalizirane i obespravljene na različite načine moraju biti dio naših promišljanja i odluka. Bosna i Hercegovina pripada svim njenim ljudima i ta ideja je jedina perspektiva naše budućnosti. Imamo sjajne, obrazovane i vrijedne žene u Bosni i Hercegovini, koje uprkos – a ne zahvaljujući društvenim prilikama, uspijevaju - istakao je Bećirović.

On je dodao da roboti ne mogu zamijeniti mlade ljude. Raditi s mladima i za mlade je njihovo opredjeljenje. 

- Naša budućnost svakodnevno odlazi da bude budućnost drugih, stabilnijih i perspektivnijih zemalja. Zbog toga ih ne smijemo osuđivati – naprotiv, trebamo saslušati i vidjeti mlade ljude sa svim njihovim kapacitetima inovativnosti i kreativnosti. Veliki teret je danas i na mladim ljudima. Kao univerzitetski profesor, ja to razumijem. Znam šta mlade generacije misle o politici i političarima. Znam da im je dosta svega, ali ih pozivam da razmisle o drugačijoj budućnosti i da vjeruju da je moguća. Ja znam da jeste – ali samo s njima - zaključio je kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.