OPROŠTAJNA POSJETA

Podžić razgovarao s novoimenovanim i dosadašnjim vojnim atašeom Republike Italije

Novoimenovanom vojnom atašeu brigadiru Điribonu, ministar Podžić poželio je dobrodošlicu u BiH

Sa održanog susreta. MO BIH

A. O.

19.9.2022

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u nastupno-oproštajnu posjetu novoimenovanog vojnog atašea Republike Italije brigadira Stefanoa Điribona (Giribona) i dosadašnjeg vojnog atašea brigadira Kira Fortea (Cirа).

Ministar Podžić se zahvalio brigadiru Forteu na saradnji i uloženim naporima za proširenje i podizanje bilateralno-odbrambene saradnje Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Italije na viši nivo, te mu poželio uspjeh u nastavku karijere.

Novoimenovanom vojnom atašeu brigadiru Điribonu, ministar Podžić poželio je dobrodošlicu u BiH i uspjeh na dužnosti vojnog diplomate, te izrazio želju da se dosadašnja uspješna saradnja između BiH i Italije nastavi i u narednom periodu.

Brigadir Điribono je zahvalio na prijemu i upućenim riječima dobrodošlice, te izrazio očekivanje da će dosadašnji nivo saradnje biti održan, i da će u svom mandatu nastojati da dođe do proširenja saradnje.

Dosadašnji vojni ataše Italije u BiH brigadir Forte se, uz riječi hvale za Bosnu i Hercegovinu, zahvalio ministru Podžiću na odličnoj saradnji tokom njegovog mandata, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.