IZJAVA ZA "AVAZ"

Žestok odgovor Ambasade SAD o Dodikovom falsifikovanom dokumentu i lekcija iz pravopisa: To je jeftin politički trik

Iznenađujuće je da je, s obzirom na svoj amaterski sadržaj, u zabludu doveo i neke političare u zemlji, naveli su iz Ambasade SAD

Ambasada SAD: Dokument nije temeljen na istini. Avaz

Piše: H. J. I.

19.9.2022

Tokom vikenda u bh. javnosti se pojavio falsifikovanog dokument uime američkog Ministarstva trezora. Njega su objavile medijske kuće (RTRS i ATV) bliske Miloradu Dodiku, aktuelnom članu Predsjedništva BiH i kandidatu za predsjednika RS na predstojećim izborima.

U dokumentu se navodi da je "na osnovu dogovora sa specijalnim predstavnikom Palmerom i ambasadorom Eskobarom sa gospođom Trivić i gospodinom Ivanićem, a po uputama predsjednika SAD-a g.  Džoa Bajdena (Joe Biden) potrebno obezbijediti 10 miliona američkih dolara u gotovini".

Drugim riječima, tvrde da SAD sa 10 miliona dolara finansira predizbornu kampanju gospođe Jelene Trivić 

Falsifikovani dokument koji je objavljen na internetu. Twitter

Iz Ambasade SAD u BiH su za portal "Avaza" potvrdili da se radi o lažnom dokumentu. 

- Očigledno je da se radi o lažnom dokumentu, kao što su mnogi građani širom BiH već prepoznali. Ova krivotvorina je jeftin politički trik, koji nije temeljen na istini i iznenađujuće je da je, s obzirom na svoj amaterski sadržaj, u zabludu doveo i neke političare u zemlji. Na primjer, Dayton se piše sa "a" ne sa "e", što je potpuno jasno i iz izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma (Dayton Peace Agreement). 

Nadamo se da će sve političke stranke i kandidati, od danas pa do dana izbora, svoje vrijeme posvetiti biračima i prezentiranju vlastitih ideja o tome kako će građanima ove zemlje omogućiti sigurnu, prosperitetnu i demokratsku budućnost koju žele, umjesto da vode kampanje zasnovane na lažima - naveli su iz Ambasade SAD za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.