POTPISANI UGOVORI

U Srebrenici 15 povratničkih porodica dobilo pomoć za izgradnju stambenih jedinica

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u svim povratničkim zajednicama realizira program izgradnje i rekonstrukcije

Ugovori potpisani u Srebrenici. FENA

A. O. / Fena

20.9.2022

Ugovore s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata danas je u Srebrenici potpisalo petnaest članova povratničkih porodica. 

Pored odabranih korisnika, ugovore su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i zamjenik načelnik općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u svim povratničkim zajednicama realizira program izgradnje i rekonstrukcije stambenih jedinica u vidu dodjele građevinskog materijala kako bi aplikanti imali stambeni minimum neophodan za život jedne porodice.

- Doprinos Ministarstva se ogleda u tome da kroz dodjelu neophodnog građevinskog materijala omogućimo porodicama da obnove svoje stambene jedinice. Neki od njih i proširuju svoje kuće zbog brojnosti porodice. Posebno smo obradovani kada to radimo u Srebrenici koja je simbol smrti, ali i života. Vidimo zainteresiranost mladih porodica za obnovom imanja i to daje nadu - izjavio je ministar Ramić, saopćeno je iz resornog federalnog ministarstva.

Osim toga, on je istakao da će na tom području nastaviti podržavati povratak kroz sve programe, podršku zapošljavanju i samozapošljavanju, poljoprivredi, obrazovanju i svim drugim segmentima kako bi stvorili podjednake šanse za one koji su se odlučili vratiti i ostati na svome.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.