POSJETA AMBASADORA VSTV-U

Velika Britanija predana pružanju podrške bh. pravosuđu

Vaši stavovi i podrška očuvanju nezavisnosti pravosuđa uvijek su bili konkretni i principijelni, rekao je Lagumdžija

E. Ć.

20.9.2022

Tokom posjete ambasadora Rajlija VSTV-u - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Tokom posjete ambasadora Rajlija VSTV-u - Avaz

Džulijan Rajli (Julian Reilly), ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH). 

U nastupnoj posjeti ambasador Rajli je razgovarao sa predsjednikom VSTV-a BiH Halilom Lagumdžijom o važnim pitanjima vezanim za kvalitetno i efikasno funkcionisanje pravosuđa sa posebnim osvrtom na procesuiranje predmeta organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou te na postupak imenovanja sudija i tužilaca u kontekstu izbora najboljih kandidata na pravosudne pozicije.

Tokom razgovora predsjednik Lagumdžija je novoimenovanom ambasadoru uputio riječi dobrodošlice, naglasivši pozitivno iskustvo u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije. 

- Vaši stavovi i podrška očuvanju nezavisnosti pravosuđa uvijek su bili konkretni i principijelni - rekao je predsjednik Lagumdžija.

Ambasador Rajli je istaknuo da je Velika Britanija u potpunosti predana pružanju podrške pravosuđu Bosne i Hercegovine. Također je naglasio da će nastaviti podržavati VSTV BiH imajući u vidu važnost institucije u smislu očuvanja principa transparentnosti i odgovornosti koja je neophodna za kvalitetno i efikasno funkcionisanje pravosuđa.

Sastanku kojem su prisustvovali i direktor Sekretarijata VSTV-a BiH Admir Suljagić zamjenik direktora Hajro Pošković i šef Kabineta Predsjedništva VSTV-a BiH Marjana Popović, okončan je ocjenom dosadašnjeg uspjeha saradnje između dvije institucije i najavom novih projekata u budućnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.