FIRMA CENTRALNO GRIJANJE

NES-ova uhljebljenja u Tuzli: Hamzić preko svog kadra sređuje posao Mujkanović-Mujačić

Hamzić je sada kandidat za Skupštinu TK ispred NES-a, dok se Mujkanović-Mujačić nalazi na listi za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Sabiha Mujkanović-Mujačić će dobiti posao u Centralnom grijanju Tuzla preko Nedžada Hamzića. AGENCIJE

H. J. I.

24.9.2022

Sabiha Mujkanović-Mujačić, dopredsjedavajuća Gradskog vijeća u Tuzli, jedina od 16 kandidata, zadovoljila je na pismenom testiranju za posao referenta za administrativne poslove i radne odnose u Centralnom grijanju Tuzla. Drugim riječima, ona je na dobrom putu da se zaposli u najprofitabilnijoj gradskoj firmi. 

To ne čudi, posebno uzimajući u obzir da se na čelu Centralnog grijanja nalazi Nermina Babajić, koju je na tu funkciju postavio Nedžad Hamzić. Kako saznaje portal "Avaza" iz dobro upućenih izvora, Babajić "vraća uslugu" Hamziću preko zaposlenja Mujkanović Mujačić. 

Podsjećamo, Hamzić je već bio jedan od glavnih aktera u ilegalnom zapošljavanju. Naime, on je svoju suprugu Amelu Hamzić, zaposlio u Srednjoj saobraćajnoj školi. U kontekstu provedene konkursne procedure prilikom zapošljavanja supruge Nedžada Hamzića, potvrđena je optužnica protiv Komisije koja je u konkursnoj proceduri učestvovala prilikom intervjuisanja kandidata, a sudski postupak bi u narednih nekoliko dana trebao dobiti svoj epilog. 

Sabiha Mujkanović Mujačić: Jedina od 16 kandidata zadovoljila na pismenom testiranju. Avaz

Zbog nepozitma, kriminala i korupcije, Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH) je u martu isključio iz stranke Mujkanović Mujačić i Hamzića.

- Hamzić je, koristeći stranačku i zastupničku poziciju, između ostalog, zapošljavao članove uže porodice i druge sebi podobne ljude, zbog čega je potvrđena i optužnica protiv tri osobe - odlučilo je Predsjedništvo SBB-a u martu.

Hamzić je u martu isključen iz SBB-a. Arhiva

Nakon što su isključeni iz SBB-a, njih dvoje su se priključili Narodnom evropskom savezu (NES), te se oboje nalaze na listama za predstojeće Opće izbore, iako su od ranije poznati po svojim kriminalnim radnjama.

Hamzić je sada kandidat za Skupštinu TK ispred NES-a, dok se Mujkanović-Mujačić nalazi na listi za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.