AKCIJA DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA

"Avaz" na licu mjesta: Uhapšeni Šmrk i policajac Gačanović predati Tužilaštvu BiH

Arnautović se tereti za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama, dok je Gačanović osumnjičen za krivično djelo "povreda tajnosti postupka"

Piše: M. Aš. - H.J.I.

20.9.2022

U Sarajevu je jučer realizirana policijska akcija po nalogu Tužilaštva BiH, u kojoj je uhapšen i bivši pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu zaštitu (SIPA) a aktuelni uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Fahrudin Gačanović.

Pored Gačanovića, uhapšen je i Admir Arnautović Šmrk. Također, raspisana je i potraga za Adnanom Maglićem koji nije zatečen na adresi stanovanja.

Arnautović i Maglić se terete za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama, dok je Gačanović osumnjičen za krivično djelo "povreda tajnosti postupka" i to u vrijeme dok je bio pripadnik SIPA-e.

Kako saznajemo, uhapšeni Gačanović donedavno je radio u SIPA-i. On je bio dugodišnji vozač Vahidina Šahinpašića Šaje, glavnog inspektora SIPA-e i pomoćnik direktora SIPA na poslovima kriminalističko istražnog odjela. Važio je za njegovog čovjeka od povjerenja.

Gačanović je tek prije pola godine je prebačen u DKTPBIH.

Uhapšeni su večeras dovedeni u državno Tužilaštvo.

Prilikom dovođenja uhapšenih u Tužilaštvo BiH. AVAZ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.