SKUP BHI-KF

Kasumović: SDA se ništa ne pita u ZDK, sve su dali kriminalnoj organizaciji NES

Naveo je da su još 2018. godine izgubili izbore, a onda su kupili trojicu zastupnika u Skupštini ZDK iz drugih stranaka i dali kriminalnoj organizaciji A-SDA, sada se oni zovu NES

E. Ć.

21.9.2022

BHI-KF održao predizborne skupove u Bistrici, Starini i Topćić Polju. BHI-KF

Ovaj mjesec zovem mjesec laži, kada vam dolaze i lažu vas, a onda ih nema opet do narednih izbora. Treba raditi mandat, a onda nema potrebe ni praviti predizborne skupove, rekao je Fuad Kasumović, predsjednik BHI-KF na predizbornom skupu u Bistrici, Starini i Topćić Polju.

- Vidjeli ste glupog Bakira, spreman nas je uvesti u rat samo da ne izgubi izbore. Do deset godina može biti demokratija, preko deset godina to izrasta u diktaturu, e tako SDA hoće da vlada - kazao je Kasumović.

Naveo je da su još 2018. godine izgubili izbore, a onda su kupili trojicu zastupnika u Skupštini ZDK iz drugih stranaka i dali kriminalnoj organizaciji A-SDA, sada se oni zovu NES, vlast. 


Istrošeni SDA kandidati

Ta kriminalna organizacija preuzela je MUP ZDK, koji bi trebao biti narodni, i vodi ga presuđeni kriminalac Fadil Jaganjac.

Ističem, tamo ima i poštenih ljudi, policajaca i inspektora. Nemojte birati sebi problem glasajući za A-SDA odnosno NES. Nemojte sebi dozvoliti jer su takvi spremni hapsiti vas i udarati, ako niste uz njih. Vlast se treba bojati naroda, a ne narod njih. Bošnjaci u BiH su odlučili promijeniti vlast i SDA.

Da sam na mjestu istrošenih SDA kandidata, bilo bi me stid doći dolaziti na skupove i govoriti jer su imali 30 godina da nešto urade. Kažu, dođe i Miralem Galijašević koji ni ne živi u Zenici nego na Ilidži, lažno se ovdje prijavio da dobije glasove. Taj čovjek vas je uskratio za 4,3 miliona KM proglašavajući tri puta kladionice vitalnim nacionalnim interesom Bošnjaka. Vi, Bošnjaci, to zaboravljate. Probudite se već jednom! Ne trebate se bojati nikoga, izbori postoje da promijenite vlast - rekao je Kasumović.

On je još jednom rekao građanima da svima onima koji misle da je ovako dobro, haram bilo ako i dalje ne glasaju za SDA.


Nemojte poslije kukati na državu

- Ali, nemojte poslije kukati na državu. Ako hoćete da ostanete na ovim prostorima, mi moramo napraviti državu Srba, Hrvata i Bošnjaka, nema drugačije opstanka, ali ne Dragana Čovića, Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića koji se dogovore da vas prepadaju da će biti rata ako oni ne pobjede.

Nema od toga ništa! Dolazi vam, kažu, i Nezir Pivić kojeg su građani na prošlim izborima ponizili, ali neće da ode. Jasmin Duvnjak i njemu slični, po 30 godina su u Parlamentu i nemaju dana radnog staža. Godinama vam isti dolaze i obećavaju, ali nikada ništa uradili nisu. Pokrali su sve što se moglo pokrasti. Nudim vam alternativu, istinsku, hrabrih ljudi. Ovdje su doktori, profesori, inženjeri i uglavnom mladi ljudi. Kažu, slaba mi lista. Mogao sam ja staviti na listu stotine kriminalaca kao oni, pa bi mi onda bila dobra lista, tako oni razmišljaju.

Nije mi jasno da ih nije više stid izaći pred narod. Nijednog momenta vas ne molim niti tražim od vas da glasate za ove ljude. Međutim, moje je bilo da ponudim alternativu, birajte koga hoćete. Ove godine ukoliko uslikate za koga ste glasali, kako bi se pohvalili onima za koje ste glasali, dobiti ćete kaznu od 3.000 KM i nemojte to sebi raditi. Na kraju, podržite Denisa Bećirovića.

Vjerovatno ima još hiljade ljudi boljih od njega, ali trenutno imate priliku birati između Denisa i Bakira koji ne smije svoje ime staviti na plakat. Drugog oktobra imate izbore, glasajte za koga god želite, ali razmišaljte o svojoj djeci i državi. Država se odlučila promijeniti ih, budite i vi dio tih promjena. Nudim vam alternativu, a vi izaberite koga god želite - poručio je Kasumović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.