SAZNAJEMO

Okončani intervjui: Naredne sedmice imenovanje glavnog državnog tužioca!

Intervjui s četiri kandidata za glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljeni su danas u prostorijama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH

Kajganić, Kajmaković i Janjić. Avaz

Piše: M. Aš.

22.9.2022

Intervjui s četiri kandidata za glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljeni su danas u prostorijama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Na razgovor su bili pozvani državni tužioci Milanko Kajganić, inače v. d. glavnog tužioca, ali i Diana Kajmaković, Miroslav Janjić i Seid Marušić, s obzirom na to da su njihove prijave verificirane nakon konkursne procedure.

Na intervju je pristupila i Kajmaković, koja je prebačena u Odjel za ratne zločine. Nju su dvije kriminogene osobe spominjale u aplikaciji Sky, zbog čega se sada sve provjerava.

Ona je i dalje na bolovanju, nakon što je prije mjesec imala saobraćajnu nesreću, u kojoj se nepoznato vozilo zabilo u službeni automobil Tužilaštva BiH.

Kajmaković je zadobila lakše povrede. Saznajemo da je plan drugog dana sjenice Vijeća, koja je planirana 29. septembra bude imenovanje glavnog tužioca.

Ova informacija potvrđena je za "Avaz"  iz VSTV-a.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.