OPROŠTAJNA POSJETA

Ministar Cikotić i ambasador Slovačke Kačo: Razgovarali o sigurnosnoj situaciji u BiH

Kako je naglašeno, na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Slovačke već je realizirano nekoliko vrijednih projekata

Sa današnjeg sastanka. Ministarstvo sigurnosti

H. J. I.

22.9.2022

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić danas je u Sarajevu primio u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke u BiH Martina Kaču.

Odnosi između dvije zemlje u oblasti sigurnosti su ocijenjeni izuzetno dobrim, a napravljen je dodatni iskorak u jačanju saradnje u oblasti migracija i azila.

Kako je naglašeno, na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Slovačke već je realizirano nekoliko vrijednih projekata, kroz razmjenu stručnjaka i iskustava te podrške lokalnim zajednicama koje su pogođene migracijama.

Ministar Cikotić je tokom sastanka upoznao ambasadora Kaču sa trenutnom sigurnosnom situacijom u BiH, ali i napretkom u oblasti upravljanja migracijama u BiH. Također, zahvalio se ambasadoru Kači za podršku i značajan doprinos izgradnji prijateljskih i partnerskih odnosa. Izraženo je obostrano očekivanje da će se i ubuduće nastaviti uspješna saradnja između dvije zemlje u svim oblastima sigurnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.