AVAZ SAZNAJE

Evo gdje su prebačeni: Uhapšenom Šmrku Sud BiH odredio pritvor, iza rešetaka i policajac Gačanović

Arnautović organizovao međunarodnu grupu za organizovani kriminal koja se kontinuirano bavila neovlastenim prometom opojne droge kokain cannabis i speed, tvrdi Tužilaštvo

M. Aš.

Admir Arnautović

Foto: Avaz


Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor uhapšenom Admiru Arnautoviću Šmrku, saznaje portal "Avaza".

Arnautović je uhapšen u ponedjeljak uvečer, a sumnjiči se za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga.

Korist veća od 200.000

Kako saznajemo, Šmrk je prije 15 minuta prebačen u državni zatvor u Vojkovićima. Pritvor je određen i uhapšenom policajcu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudinu Gačanoviću. Obojica su, tvrdi Tužilaštvo BiH koristili Sky aplikaciju.

Kako saznajemo, Tužilaštvo, a što je navedeno u prijedlogu za pritvor, Šmrka sumnjiči da je u periodu od polovine 2019. do danas na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske, Slovenije, iako je znao da se radi o opojnoj drogi, kao i da nema odobrenje nadležnog organa za nabavku, kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga organizovao međunarodnu grupu za organizovani kriminal koja se kontinuirano bavila neovlastenim prometom opojne droge kokain cannabis i speed.

 - A kojoj grupi su pristupili njemu poznati pripadnici, a koja grupa je organizovana sa ciljem kontinuiranog pribavljanja finansijske dobiti, pa je kao organizator u neposrednim ili posrednim ostvarenim kontaktima putem telefonskih aparata kripta Sky dogovarao vrstu količinu i kupovinu cijenu opojne droge, te kao organizator međunarodne grupe za organizovani kriminal pribavio protupravnu imovinsku korist u novcu koja znatno prelazi iznos od 200 hiljada, koji je potom prikrivao na način da je novcem za koji je znao da je pribavljen izvrsenjem opisanih krivicnih djela kupovao nekretnine, druge stvari od velike vrijednosti - navode iz Tužilaštva BiH.

Poseban dio su poruke

Riječ je samo o činjeničnom opisu. Poseban dio su poruke iz Sky, koje su pronađene. Zbog same istrage, one nisu prezentirane, ali će javnost ubrzo biti informisana.

Kada je u pitanju Gačanović on je uzimao po 2.000 KM za informacije koje je odavao kriminalcima.

Više o temi Admir Arnautović Šmrk

NA VRH

Podijeli članak na