REAKCIJA

Iz kabineta ministra Nermina Džindića: Premijer Forto je obmanuo javnost

KS još uvijek nije dostavio prijedlog mjera, rečeno je iz Službe za odnose sa javnošću ministra Džindića

Nermin Džindić i Edin Forto. Avaz

E. Ć.

22.9.2022

Vlada KS danas je objavila mjere kojima da subvencionira povećanje cijene energenata za najugroženije kategorije. Nekoliko sati nakon što je ova informacija objavljena, reagirali su iz Službe za odnose sa javnošću kabineta ministra Nermina Džindića.

Kako navode, ništa ne bi bilo sporno da premijer KS Edin Forto očigledno ponesen izbornom kampanjom nije grubo obmanuo javnost pokušavajući bez ijednog argumenta inkriminisati Vladu FBiH i resornog ministra Nermina Džindića.

Naime, kako je rečeno za portal "Avaza" iz Džindićevog kabineta, sve ono za što je Forto iznio optužbe na račun Federalnog nivoa je zapravo krivica premijera i Vlade KS. 

- Obmanjivao je javnost kako je tada najavljeno da će nakon mjera koje će pripremiti Federalna vlada biti organizovan ponovni zajednički sastanak, a potom i da će Federalni nivo organizirati novi sastanak koji je tada dogovoren za 22. avgust - rečeno je iz Džindićevog kabineta.


Dopis koji potvrđuje da je Vlada KS kontaktirala Džindićevo ministarstvo. Vijesti.ba

No, kako navode, istina je posve drugačija. 

- Vidljivo je to iz dopisa iz kojeg se vidi kako iz Vlade KS kontaktiraju Džindićevo ministarstvo i navode, suprotno Fortinim tvrdnjama, da će Kanton Sarajevo pripremiti konkretne prijedloge.

KS još uvijek nije dostavio prijedlog mjera. Dalje se mole predstavnici KS da dostave prijedlog mjera kako bi se održao sastanak na kojem bi se moglo riješiti problem - rekli su iz Službe za odnose sa javnošću ministra Džindića.


U odgovoru iz Kabineta ministra Džindića potvrđuje se ova činjenica, ali i konstatuje da KS još uvijek nije dostavio prijedlog mjera. Vijesti.ba

- Ipak Fortina vlada prijedlog nikada nije dostavila, a danas je brutalno slagao javnost vjerovatno s namjerom da prikupi koji izborni poen pod parolom "lažima po glasove" - rečeno je iz PR Službe ministra Nermina Džindića za portal "Avaza".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.