BROJNE REAKCIJE

Gore društvene mreže nakon sinošnje debate: Bakir ide na sve ili ništa, čini mi se da bi i urdu propričao

Makar je mogao "hu iz ju" reći, stoji u jednom od tvitova na sinošnju debatu

S. S.

Sa sinošnje debate

Foto: FTV


Kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović i Denis Bećirović tokom debate na Federalnoj televiziji dobili su nesvakidašnji test od strane voditelja. 

Voditelj emisije Darjan Babić istakao je da je u biografijama sva tri kandidata pročitao da tečno govore engleski jezik. 

Podsjetio gledatelje da je do sada bilo situacija da članovi Predsjedništva ne govore svjetske jezike, posebno engleski koji je najrasprostranjeniji.

Naglasio je da se to samo odnosi na Izetbegovića i Bećirovića, ali ne i na Mirsada Hadžikadića koji je živio i radio u SAD-u, pa se podrazumijeva da poznaje.

Bećirović je istakao da emisija nije kviskoteka, a na pitanje Babića upućeno Izetbegoviću da li on smatra da je to kviskoteka, predsjednik SDA je progovorio na engleskom. 

  • O sinošnjoj debati

    O sinošnjoj debati

    Foto: SCREENSHOT


- I don't consider it as you said. What I say to the other side depends on the other side. When I am talking to is the counterpart coming from let's say Brussels or from Ankara, or from Arabia, of course with people from Bruxelles I would talk about candidate status and with the people from Arab countries I would talk about investments and so on.

(Ne smatram to kako ste rekli. Ono što ću reći drugoj strani zavisi od druge strane. Kada ja razgovaram, zavisi odakle dolazi sagovornik, onaj koji dolazi iz recimo Brisela ili iz Ankare, ili iz Arabije, naravno sa ljudima iz Brisela bih razgovarao o kandidatskom statusu, a sa ljudima iz arapskih zemalja bih razgovarao o investicijama i tako, op.a.)

Hadžikadić je prokomentirao da će ga ljudi razumjeti ono što govori, ali da to nije fluidno.
NA VRH

Podijeli članak na