SVESTRAN

Škoro je muzičar i političar, ali ni to mu nije dovoljno: Kupio bager i polaže kurs za bageristu

Već sam imao 70-ak sati praktičnog rada na bageru od ukupno 90 koliko ih moram proći da bih mogao pristupiti ispit, rekao je

Miroslav Škoro na kursu za bageristu. TELEGRAM

S. S./ Telegram

24.9.2022

Miroslav Škoro se okušao na mnogo polja. Najviše je poznat po muzici, a onda se okrenuo i biznisu te politici.

Ipak, njegovo novo zanimanje malo ko je mogao da predvidi.

- Uređujem prilično veliko imanje na kojem će itekako biti posla za bageristu, otkrio je Miroslav Škoro za Telegram.

"Bager je vrlo moćan"

Saborski zastupnik Miroslav Škoro u 61. godini odlučio je upisati kurs za bageristu. Svoj potez objasnio je u razgovoru za Telegram, rekavši kako je već odslušao trodnevnu teoretsku nastavu, a sad je na praksi.

- Već sam imao 70-ak sati praktičnog rada na bageru od ukupno 90 koliko ih moram proći da bih mogao pristupiti ispitu - kaže Škoro.

Podsjeća da je u “Večernjoj školi” Željka Pervana igrao Ferda "Mićka" Smičiklasa, a sad se opet našao u večernjoj školi, no ovaj put stvarnoj. Štaviše, Škoro otkriva da je nedavno kupio polovni bager JCB X3 i želi naučiti raditi na tom stroju.

- Taj bager vrlo je moćan i nije jednostavno njime rukovati, pa valja savladati tu vještinu - kaže Škoro, koji je inženjer građevine.

U šezdesetoj godini polaže ispit

Kasnije, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing, a u decembru 2017. godine i doktorirao na temu Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uslovima digitalizacije.

Objašnjava zašto je u šezdesetoj godini života odlučio položiti ispit za bageristu.

- Uređujem prilično veliko imanje na kojem će itekako biti posla za bageristu. Trebat će iskopati i prebaciti nekoliko hiljada kubika zemlje, ogroman je to posao, a radni sat bageriste plaća se od 300 do 400 kuna (od 78 do 104 KM) - kaže Škoro i dodaje kako će, kada položi ispit za rukovanje bagerom vlastitim radom uštedjeti prilično novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.