LIDER SDS-A

Šarović u Prijedoru: Ne dozvoliti da javni resursi budu predmet preprodaja i prevara

Mi podstičemo izgradnju autoputa Banja Luka - Prijedor, s tim da aranžman za njegovu izgradnju mora biti transparentan i javan, rekao je Šarović

Sa održanog obraćanja. SDS

A. O.

24.9.2022

Press konferencija na kojoj se obratio lider SDS-a Mirko šarović održana je danas u Prijedoru. 


- Ne smijemo i nećemo više dozvoliti prevare oko javnih resursa, kao što je Rudnik željezne rude “Ljubija”. Nećemo dozvoliti da se Ljubija skida sa liste strateških preduzeća RS samo da bi se namjestilo da ponovo konkuriše izvjesni Zotov, koji je već jednom odbijen zahvaljujući pritisku javnosti i opozicije, i da se to ne dešava pred same izbore - poručio je Šarović.

Dodao je da vlast ne smije više da se igra sa onim što je javno. 

- Nije problem da se traži partner ali on mora da bude kredibilan, neko ko se bavi tim poslom i da to bude od koristi za ovaj grad. Ne smije se dozvoliti da se vrše preprodaje, kao i da se to dešava negdje u Telavivu. Niti to može da radi neko ko nije nadležan. To moraju biti pregovori u okviru Vlade. Trebamo pronaći partera koji bi mogao da bude pokretač i koji bi doprinio tome da LJubija ostvari svoju suštinu, kao jedan od važnih resursa razvoja RS - kategoričan je Šarović.

U fokusu prioriteta

On je istakao da Prijedor može da računa da će biti u fokusu SDS i njegovih prioriteta, pogotovo kada je u pitanju rješavanje krupnih infrastrukturnih i drugih pitanja za Prijedorčane, dodajući da građani Prijedora godinama čekaju da brojni problemi budu riješeni i da im je dosta obećanja od strane ove vlasti koja sežu od izbora do izbora i koja se ne realizuju.

Poručio je da SDS snažno podržava bolje povezivanje Banja Luke i Prijedora.

- Mi podstičemo izgradnju autoputa Banja Luka - Prijedor, s tim da aranžman za njegovu izgradnju mora biti transparentan i javan, da se ne javljaju sumnje da iza toga stoji nešto drugo, da je aranžman potpuno neisplativ i da je potpisan pod sumnjivim okolnostima - kaže Šarović i dodaje:

- Cilj nam je da imamo autoput koji će biti od koristi za cijelu RS i on naravno ima smisla ukoliko bi se riješilo pitanje mosta na rijeci Savi u Gradišci, kako bi se preko autoputa Banja Luka - Gradiška povezao sa EU - kazao je Šarović.


Danas u Prijedoru. SDS

Izgradnja bolnice

On je rekao da se u proteklom periodu veoma malo radilo na odbrani od poplava u Prijedoru.

- To pitanje treba da bude prioritet jer smo svjedoci šta se dešavalo. Taj projekat možemo riješiti u okviru Savske komisije sa sjedištem u Beču ili putem pristupnih fondova EU - pojasnio je Šarović.

Šarović također naglašava da grad Prijedor zaslužuje da ima jednu modernu bolnicu.

- Smatramo da je izgradnja bolnice bolje rješenje od neke zamišljene rekonstrukcije, jer Prijedor je veliki grad koji zaslužuje da ima savremenu bolnicu - istakao je Šarović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.