SKUP U GORAŽDU

Dr. Željo: Savez za bolju budućnost u najtežim trenucima pandemije spasio je zdravstvo i pomogao građanima

Odlučili smo da se mjesto direktora Opće bolnice ponudi čuvenom doktoru, prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, kojem predsjednik Fahrudin Radončić ništa nije tražio, osim da bolnica bude otvorena prema pacijentima, rekao je dr. Željo

Press centar SBB-a

24.9.2022

Sa skupa SBB-a u Goraždu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Džindić: Prvi nam je cilj da se zaposli još ljudi - Avaz
+11

Savez za bolju budućnost BiH večeras je u Goraždu održao predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati za kantonalni, federalni i državni nivo.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Nermin Džindić kazao je da je Goražde dobilo 5.000.000 KM grant sredstava, a jedini uvjet je bio da se ne otpuštaju radnici.

- Za grad Goražde je bitno da će sav profit koji napravi "Ginex" ostati u gradu i u "Ginexu". Prvi nam je cilj da se zaposli još ljudi. Hoćemo i možemo da do 2025. godine poveća svoj promet sa 60 na 120 miliona maraka i dodatnih 500 radnih mjesta. Profit "Ginexa" ostaje u Goraždu – rekao je Džindić.

Kandidat za Državni parlament dr. Sead Željo, hirurg i šef Urologije u sarajevskoj Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", naglasio je da je ova zdravstvena ustanova zahvaljujući SBB-u postala brend, da su eminentni ljekari prešli tu raditi.

- SBB je sačuvao Opću bolnicu. Dok su mnogi pokušavali da zatvore bolnicu, za vrijeme pandemije mi smo otvorili novu bolnicu, najreferentniji izolatorij u regionu – rekao je Željo.

Istakao je da Savez za bolju budućnost BiH nikada nije birao podobne, nego sposobne kadrove.

- Naš kadar je bio na čelu Opće bolnice, ne želim mu spominjati ime. Upravni odbor je primijetio nezainteresiranost u veoma važnom momentu. Odlučili smo da se mjesto direktora bolnice ponudi čuvenom doktoru, prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, kojem predsjednik Fahrudin Radončić ništa nije tražio, osim da bolnica bude otvorena prema pacijentima. Prijašnji menadžment je praktički zatvorio bolnicu.

 Nisu se primali kovid pacijenti da bi se to sve ekspresno promijenilo u roku od dva do tri dana po dolasku dr. Gavrankapetanovića. Otvoren je Urgentni centar, koji radi 24 sata. Otvoren je izolatorij i rade se redovni medicinski programi. Dok su drugi zatvarali bolnice za pacijente, mi smo je otvorili – rekao je Željo.

Prisutnima su se još obratili nosilac kantonalne liste Muradif Kanlić, nositeljica federalne liste Sanela Prašović-Gadžo i kandidat za državnu listu Suad Kurtćehajić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.