CITIRAO HADIS

Bećirović na skupu NiP-a: Najbolji su oni muslimani koji svojim riječima ne vrijeđaju druge muslimane

Mnogi me dobronamjerno pitaju zašto u debati na Federalnoj televiziji nisam bio oštriji prema glavnom protukandidatu. Kod nas muslimana, sunita, hanefijskog mezheba, hadisi su i primarni izvor šerijatskog prava, rekao je on

Bećirović: Ima jasan program. Screenshot

E. Ć.

24.9.2022

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović obratio se večeras na skupu Naroda i pravde (NiP) u dvorani Goran Čengić u Sarajevu. 

Bećirović je tokom svog obraćanja, između ostalog, govorio o svom izbornom programu koji je, kako kaže, predstavio javnosti još u julu mjesecu. Podsjetio je da je prvi kandidat koji je 3. jula na zajedničkoj konvenciji 11 opozicionih stranaka predstavio jasnu viziju i programske prioritete i stvari koje misli uraditi.

- Nažalost, drugi protukandidati izgleda da nemaju nikakav program. To su pokazali i ranije - rekao je Bećirović i naglasio kako je i dalje čvrsto vezan za program koji se tiče budućnosti naše zemlje, navodeći da je taj program u osnovi ujedinjenje ljudi oko životnih pitanja, izgradnju pravedne i socijalne BiH, ubrzani put naše zemlje u NATO i EU. 

- Sada ubacujemo u petu brzinu i idemo punom snagom za zemlju, ljude i državu - poručio je Bećirović.

Potom se osvrnuo i na debatu na Federalnoj televiziji u kojoj je učestvovao prije tri dana i na jednog od dva protukandidata Bakira Izetbegovića.

- Mnogi me dobronamjerno pitaju zašto u debati na Federalnoj televiziji nisam bio oštriji prema glavnom protukandidatu. Kod nas muslimana, sunita, hanefijskog mezheba, hadisi su i primarni izvor šerijatskog prava. Jedan divan hadis kaže, najbolji su oni muslimani koji svojim riječima i djelima ne vrijeđaju druge muslimane i druge ljude - rekao je Bećirović.

Posljednji dio govora Bećirovića možete pogledati u prilogu na 57 minuti videa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.