UGLEDNI LJEKAR

Bakir Nakaš uspješno operisan: Sutra je planiran otpust i povratak u Sarajevo ako Bog da

Kaže da se raduje skorašnjem viđenju sa svim učesnicima kada bude dolazio na KBC Dubrava

Bakir Nakaš: Uspješno operisan. AVAZ

S. S.

25.9.2022

Ugledni doktor Bakir Nakaš poručio je na društvenim mrežama da je uspješno operisan u Tuzli i da će se već sutra vratiti u Sarajevo.

- Sve do 19. septembra, moje srce je bilo "zamrznuto" sa maksimalno suženom aortalnom valvulom. Toga dana na Kliničko bolničkom centru Dubrava, pod nadzorom ekipe Zavoda za kardiologiju i transplantaciju srca, operacija (zamjena stare, sa novom biološkom valvulom tipa i proizvođača Edwards Inspiris Resilia) izvršena je od pročelnika Zavoda Prof. Prim. Dr. Igora Rudeža sa njegovim kompletnom hirurskim, anesteziološkim timom i pratećim osobljem bolnice - rekao je Nakaš.

Zahvalio se doktorima

Dodaje da "sve je prošlo i najboljem redu i već za sutra je planiran otpust ako Bog da i povratak u Sarajevo."

- Koristim priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali u mom liječenju, od generalne sekretarice profesora do onih koji su dali svoj doprinos brzom završetku ove, za mene kao infektologa, komplikovane intervencije - kazao je Nakaš.

Kaže da se raduje skorašnjem viđenju sa svim učesnicima kada bude dolazio na KBC Dubrava.

Potrebno mnogo koordinacije

- Želim da napomenem koliko je potrebne koordinacije u realizaciji ovakvih zadataka tim prije što sam 15 godina bio Načelnik zaraznog odjeljenja Vojne bolnice u Sarajevu i direktora, ratne,  "Državne bolnice" koja danas nisi naziv po imenu moga prerano preminulog brata, prim. dr. Abdulaha Nakaša, hirurga - pojasnio je.

Zahvalio se i osoblju Poliklinike Dr. Al-Tawil iz Sarajeva i Medicinskom instituta Bajer Tuzla na čelu prof. Jahićem koji su uspješno ubrzo postavili dijagnozu i predložili adekvatno liječenje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.