DONESENA ODLUKA

U Mostaru sutra dan žalosti zbog tragične smrti porodice Krstić

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća i javnim ustanovama i poduzećima kojima je osnivač Grad Mostar

Porodica stradala u saobraćajnoj nesreći. AGENCIJE / FACEBOOK

Piše: A. O.

26.9.2022

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić donio je odluku o proglašenju Dana žalosti zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradala porodica. 

- Proglašava se Dan žalosti u utorak 27.09.2022. godine na području Grada Mostara zbog tragične smrti naših sugrađana u prometnoj nesreći - navodi se u odluci čiji potpisnik Mario Koridć.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća i javnim ustanovama i poduzećima kojima je osnivač Grad Mostar. 

Objava na Facebooku. PRINTSCREEN

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. 

Podsjećamo, četiri osobe smrtno stradale i četiri teško povrijeđene, od kojih je jedna zadobila povrede opasne po život, epilog je stravične nesreće koja se sinoć dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna - Zaton južno od Mostara.


Kako je ranije potvrđeno za portal "Avaza", smrtno su stradali B. K. (35),M.K.(34) i R. K. (9) koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic te M. P. (46) iz automobila BMW X5.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.