REAKCIJE

Bećirović: Potvrdio sam dolazak na TVSA, a Izetbegović je kukavički opet pobjegao

Neodgovornost, bahatost, bijeg i laž prepoznatljivi su odgovori Bakira Izetbegovića u situacijama u kojim se mora suočiti s istinom i činjenicama, istakao je Bećirović

Sa izborne debate na Federalnoj televiziji. Screenshot

H. J. I.

26.9.2022

Izborna debata na Televiziji Sarajevo u kojoj su trebali učestvovati kandidati za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović, Bakir Izetbegović i Mirsad Hadžikadić je otkazana. 

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je kako je odluka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da se ne odazove u debatu na TVSA jasan pokazatelj kako Izetbegović kukavički bježi od TV debata kao što je to radio i zadnjih deset godina.

- S obzirom na to da su se u medijima pojavili lažni navodi kako nisam odgovorio na poziv Televizije Sarajevo, ovim putem želim istaći da sam ranije obavijestio pomenutu televiziju kako sam spreman pojaviti se u svim debatama, uključujući i debatu na TVSA. Bakirov privatni "savjetnik" kojeg potura građanima već drugi izborni ciklus, a kojem je tu poziciju i javno dodijelio u prethodnoj debati, neće mu pomoći u izvrtanju činjenica.

Neodgovornost, bahatost, bijeg i laž prepoznatljivi su odgovori Bakira Izetbegovića u situacijama u kojim se mora suočiti s istinom i činjenicama.

Bakire, čekam te sutra na državnoj televiziji - zaključio je Bećirović u saopćenju.







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.