OGLASIO SE

Kenan Uzunović o snimku u kojem poručuje opoziciji vulgarne riječi: To je montirano

Ko god se razumije u multimediju može zaključiti da je kraj videa, sa spornim riječima, montiran jer je pauza očigledna, rekao je Uzunović

Kenan Uzunović. PRINTSCREEN

A. O.

26.9.2022

Nosilac liste BHI KF za Parlament FBiH Kenan Uzunović oglasio se povodom video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a u kojem se navode vulgarizmi upućeni navodno od njega. Uznuović kaže da je video montiran od strane stranaka. 

- Poštovani građani, uvaženi birači, od jutros se na društvenim mrežama, tačnije lažnim stranicama koje finansiraju SDA i A-SDA objavljuje videosnimak na kojem je montiran kraj snimka. Naime, jedina istina iz videa, što je i autentično sa snimka, jeste da sam proteklih dana izložen prijetnjama i porukama, praćenjem i pokušajima zastrašivanja jer upravo gore navedene politike pokušavaju na ovaj način ugasiti moju želju za političkim angažmanom i iskrenoj namjeri da sve ono dobro što smo uradili na nivou Grada prenesemo na više nivoe - ističe Uzunović.


Sporne riječi

Dodao je da na ovom jeftinom pokušaju da se on predstavi kao vulgaran, sve s ciljem da pokušaju poljuljati ogromnu podršku koju uživam uoči Općih izbora, samo govori da su i oni, kako kaže, svjesni da se 2. oktobra piše jedna nova priča u Kantonu, Federaciji i državi dok oni postaju prošlost.

- Razumljivo da im nije jednostavno pomiriti se sa tom činjenicom, zbog čega posežu za ovakvim jeftinim i očajnim potezima. Ko god se razumije u multimediju može zaključiti da je kraj videa, sa spornim riječima, montiran jer je pauza očigledna. Iako bih možda poručio mnogo toga zbog prijetnji, praćenja i udara na mene i moju porodicu, ovaj put sam se suzdržao upravo iz razloga što ne želim trošiti riječi na one koji će uskoro postati prošlost i završiti na političkom smetlištu - ističe Uzunović.


Bez incidenata

- Dosadašnja kampanja Bosanskohercegovačke inicijative - Kasumović Fuad protekla je bez incidenata, vulgarizama i omalovažavanja drugih, a tako ćemo je u ovoj posljednjoj sedmici do izborne šutnje i nastojati završiti. Hvala svima onima koji nisu nasjeli na ovu podvalu iz političke kuhinje politika koje su građani nikad odlučniji kazniti 2. oktobra - poručio je Uzunović. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.