ZBOG FILMA SARAJEVO SAFARI

Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu

Pozvala je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da, postupajući u okviru svojih nadležnosti, u što kraćem roku poduzme sve zakonske radnje na pokretanju istrage

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. Facebook

Piše: N. Aj.

26.9.2022

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, nakon prikazivanja dokumentarnog filma "Sarajevo safari" redutelja Mirana Zupaniča, podnijela je krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske.

- Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu "Sarajevo safari" režisera Mirana Zupaniča prema kojem su strani državljani - "lovci na ljudske glave" plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima - napisala je Karić na Facebooku.


Objava gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić. Printscreen

Pozvala je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da, postupajući u okviru svojih nadležnosti, u što kraćem roku poduzme sve zakonske radnje na pokretanju istrage.

Ovaj film izazvao je brojne reakcije, a govori o slabo poznatom fenomenu "lova na ljude", odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva, a prvenstveno djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.