PREDSJEDNIK NIP-A

Konaković za "Avaz" o izjavi Sebije Izetbegović: Ovako nešto može reći samo poremećen um

Očekujem da CIK u što skorijem roku drastično kazni gospođu Izetbegović koja je to na takav način komentarisala, kazao je Konaković

Elmedin Konaković o izjavi Sebije Izetbegović: Ovo je šokiralo i mene, iako me malo šta moglo iznenaditi. FACEBOOK

Piše: S. Spahić

27.9.2022

Selamim vas, a selamim i te "luzere" zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli nekim groznim putevima koji će ponovo, ako uspiju voditi u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice -  rekla je na jednom skupu Sebija Izetbegović, a nakon toga je Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde, najavio prijavu CIK-u zbog govora mržnje i kako je rekao za portal "Avaza" ovakvim izjavama je pređena crvena linija.

- Malo šta nas je me moglo iznenaditi od SDA, pogotovo od bračnog para Izetbegović, jer cijelu kampanju vode na pokušaju buđenja emocija svih nas koji smo vezani za taj period odbrane od agresije na BiH, na lik i djelo rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, koji je naš vrhovni komandant i pripada nam pravo da ga svi uvažavamo i cijenimo - rekao je Konaković za portal "Avaza".

Šokiralo mnoge

Kaže da nije mislio da se može pojaviti neka nova okolnost, jer su, kako kaže spremni na sve spinove i laži koje kreira režim, ali je ovo i njega šokiralo.

- Ovo je šokiralo i mene lično, i moje saradnike i sve ovo normalnog svijeta što živi u BiH. Uporediti svog političkog oponenta sa počiniocima genocida ili reći da će poraz SDA kreirati nove Tomašice, nove logore, nove masovne grobnice, bez ikakvog ustezanja mogu reći da može samo poremećen um -poručio je Konaković za portal "Avaza".

Danas ova stranka predaje žalbu CIK-u.

- Očekujem da CIK u što skorijem roku drastično kazni gospođu Izetbegović koja je to na takav način komentarisala. Da bude sram i stid sve one, a vidio sam ih u prvim redovima, koji su na to aplaudirali zdušno i sa radošću čini se - dodaje Konaković za "Avaz".

Kreiranje strahova

Upitan da li je mišljenja da, kako se kampanja bliži kraju, sve manje priča o programima stranaka, a sve više se pokušavaju probuditi emocije, odgovorio je:

- Ne mogu reći uopšte da su iz SDA pričali o programima, nisam čuo nijednu riječ o tome u ovih više od 20 dana. Od početka je njihova kampanja zasnovana na kreiranju strahova, konflikta i tobože nuđenju "nacionalne zaštite", što je jedna izlizana tema, a pogotovo oni ovako koruptivni ne mogu zaštiti nikoga - kazao je Konaković.

Osvrnuo se onda i na NiP.

- Mi se trudimo da, osim što detektujemo probleme, prvo položimo račune za ono što smo radili tamo gdje vodimo procese, a onda kroz konkretne mjere koje smo prezentirali našoj javnosti najavimo neke svoje planove. Vidio sam da i neke druge stranke to rade. Tako da neke stranke ipak prikazuju svoje planove, a od SDA, da budem iskren, nisam to ni očekivao, ali ta crvena linija koju su prešli - zaključio je Konaković za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.