AVAZ SAZNAJE

Zbog zapošljavanja supruge političara Hamzića, ukupno dobili 20 mjeseci zatvora

Nedžad Hamzić je isključen iz Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), ali je zanimljivo da ga je preuzeo NES, slično kao i u slučaju kompromitiranog Anela Kljake u Mostaru

E. T.
  • Zbog zapošljavanja supruge Nedžada Hamzića, osuđeni na 20 mjeseci zatvora

    Zbog zapošljavanja supruge Nedžada Hamzića, osuđeni na 20 mjeseci zatvora

    Foto: NES


Kako saznaje portal "Avaza", Jasenko Smajić, Omer Delalić i Adisa Mehić iz Tuzle, koji su kao uposlenici Saobraćajne škole u Tuzli zaposlili Amelu Hamzić, suprugu Nedžada Hamzića, kandidata Narodnog evropskog saveza (NES) za Skupštinu TK, su prvostepeno osuđeni na Općinskom sudu u Tuzli.

Jasenko Smajić je osuđen na osam mjeseci zatvora, odnosno dvije godine uslovno, dok su Omer Delalić i Adisa Mehić osuđeni na po šest mjeseci zatvora, odnosno po dvije godine uslovno.

Sporno zapošljavanje se desilo 2017. godine, kada je Amela Hamzić zaposlena u Saobraćajnoj školi u Tuzli kao saradnik za ekonomsko-finansijske odnose, prvo na određeno, a onda 2018. godine na neodređeno na isto radno mjesto.

Podsjetimo, Nedžad Hamzić je isključen iz Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), ali je zanimljivo da ga je preuzeo NES, slično kao i u slučaju kompromitiranog Anela Kljake u Mostaru. 

Inače, SBB je još u martu ove godine Hamzića isključio iz članstva upravo zbog pogodovanja u zapošljavanju užeg člana porodice, ali i drugih njemu podobnih osoba. 

NA VRH

Podijeli članak na