PREDIZBORNI SKUP

Dodik: Istočno Sarajevo je zavjet naše politike

Ako nemate državu, samo pogledajte kako Srbi žive u Federaciji, bez RS i kako bi živjeli mi sutra u unitarnoj BiH, istakao je Dodik

Milorad Dodik. Instagram

H. J. I.

28.9.2022

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS na predstojećim izborima i trenutni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je sinoć da je Istočno Sarajevo zavjet politike SNSD-a.

- Volim vaš patriotizam koji je tako jak, koji ne mrzi ali brani uporno svoje. Kada treba da govorim o Srbima, patriotizmu, onda kažem da je Srpsko Sarajevo pravi primjer za to. Neće nam nikada ukinuti da je ovo Srpsko Sarajevo, bez obzira šta govorili o tome i sigurno će jednoga dana ponovo biti vraćen taj naziv - rekao je Dodik na tribini SNSD-a u Istočnom Sarajevu.


"Sloboda za sebe"

On je podsjetio da su Srbi u Sarajevu ostavili 100 milijardi KM u izgrađenim stanovima, infrastrukturi, školama, jer nisu htjeli da žive u neslobodi i pokazali da su pravi nasljednici vjekovnog karaktera Srba, a to je da žele da žive tamo gdje je sloboda.

- Mi samo želimo slobodu za sebe i da drugi žive u slobodi. Srbi su naučili kroz historiju da sloboda zavisi od toga da li imaju svoju državu. Ako nemate državu, samo pogledajte kako Srbi žive u Federaciji, bez RS i kako bi živjeli mi sutra u unitarnoj BiH - rekao je Dodik.

On je poručio da je oružje danas olovka, glasanje, ističući da narod politički misli u Istočnom Sarajevu i tačno zna šta je mjera slobode i šta je mjera opstanka ovdje.


Nema protukandidata

- Ponosan sam što sam imao priliku da sa vama gradim ove velike projekte. Uradit ćemo ovdje sve što možemo, uradit ćemo i tunel, uradili smo put i bolnicu, uradit ćemo i sve što treba za Univerzitet, Rektorat, Muzičku akademiju, imamo u planu da prema Višegradu napravimo autoput koji se kači na evropski koridor i da se otvori Istočno Sarajevo - dodao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je građanima Istočnog Sarajeva da će u Sarajevu biti funkcioner i političar RS, a ne sarajevski funkcioner, niti bosanski političar.

- Dodik nema protukandidata, zato što je on čovjek koji upravlja procesima političkim i ekonomskim, a nama treba predsjednik koji zna da priča i o gasovodu, o putevima, o nadležnostima RS, a zna da prepozna smicalice iz Brisela ili nekog drugog mjesta. Zato će Dodik pobijediti - rekla je Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.