SUPROTSTAVLJENA MIŠLJENJA

Rat "Trojke" zbog LED ekrana, gradonačelnica poručila: Ima života i poslije kampanje

Sigurni smo da Grad Sarajevo sa ovim slučajem ne bi bio doveden u vezu da nije predizborna kampanja što najviše govori o onima koji to rade, navela je Karić

Sklonjen sporni Led ekran. OPĆINA CENTAR

S. S.

28.9.2022

LED ekran na Vrbanja mostu u Sarajevu izazvao je velike polemike između vladajuće Trojke. Jutros je ipak sklonjen, jer nije imao sve potrebne dozvole.

Nakon toga se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

- Nakon što je juče na mostu Suade i Olge nelegalno postavljen džinovski led ekran, za koji Grad nije dao saglasnost, jutros su sa mosta pobacane skoro sve žardinjere sa cvijećem. Vrlo je čudno da praktično na mostu preko noći osvane led ekran, za čije postavljanje je potrebno nekoliko dana pripreme. Zabrinjava i zakašnjela reakcija općine koja je direktno nadležna za izdavanje urbanističke i gradjevinske dozvole i uklanjanje istoga - napisala je Karić.

Facebook status Benjamine Karić. SCREENSHOT

Poručila je nakon toga da je zabrinjava i zakašnjela reakcija općine koja je nadležna za izdavanje urbanističe i građevinske dozvole te uklanjanje istog.

- Sigurni smo da Grad Sarajevo sa ovim slučajem ne bi bio doveden u vezu da nije predizborna kampanja što najviše govori o onima koji to rade. Treba biti svjestan da ima života i poslije kampanje. LED ekran je uklonjen a žardinjere će biti vraćene - poručila je Karić.

Ipak, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je kazao da LED ekran nije dobio saglasnost općine, a firma se pozivala na odobrenje Grada Sarajeva.

Kako se moglo vidjeti na dokumentima koji su bili u posjedu "Avaza", uprava Grada Sarajeva jeste dala saglasnost, ali u manjim gabaritima od onih koji su osvanuli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.