INTERVJU IZ 2019. GODINE

Dodik tužio Davora Dragičevića, on mu poručio: Ne bojim te se, vidimo se pred sudom!

Taman je dva dana nakon izbora zakazano ročište, vjerovatno jer vjeruje u svoju pobjedu i svoju silu koju je do sada provodio, istakao je Dragičević

Dragičević: Ovo je jasna poruka koga se Dodik boji. Avaz

Piše: H. J. I.

28.9.2022

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tužio je Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, za klevetu. 

Ovu informaciju je za portal "Avaza" potvrdio Davor Dragičević. 

- U pitanju je intervju koji je objavljen  u Beogradskom sedmičniku NIN dok sam bio u Austriji 2019. godine, u kome sam ja jasno ukazao na one sve činjenice koje su dovele do ubistva mog djeteta, naravno koga i smatram direktno odgovornim za stanje. I naravno za to zašto se istraga u entitetu RS nikada nije pokrenula na odgovarajući način i ko stoji iza zataškavanja ubistva - rekao nam je Dragičević. 



Faksimil poziva na pripremno ročište. Avaz

Kako ističe, ovo je samo još jedan vid represije prema njemu i članovima grupe "Pravda za Davida".

- Taman je dva dana nakon izbora zakazano ročište, vjerovatno jer vjeruje u svoju pobjedu i svoju silu koju je do sada provodio. Naravno, ja se njega ne bojim - kazao je Dragičević za portal "Avaza".

Dragičević je uputio i javni poziv Dodiku.


- Ovom prilikom upućujem javni poziv Miloradu Dodiku, 4.10. u 8 sati i 30 minuta ja ću biti pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci, vidjet ćemo da li će on biti. Ali neće se sigurno on pojaviti. Ovo je jasna poruka samo koga se u entitetu Dodik boji: boji se grupe "Pravda za Davida", boji se istine i prave i uzvika "Ko je ubio Davida?". Zbog svega ovoga već petu godinu mi trpimo nesnošljive pritiske, proganjanja i čak i fizičko maltretiranje, i pokušaj mog ubistva i zatvaranja - zaključio je Dragičević za "Avaz".

Pored Davora Dragičevića, Dodik tuži Sedmičnik NIN kao i glavnog i odgovornog urednika Milana Ćulibrka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.