POTPUNI ZAOKRET

Umjesto stranačkog kolegu Bećirovića, Mijatović javno podržao Komšića

Nakon svega ostaje i dilema šta se dešava u vrhu SDP-a, odnosno hoće li reagirati rukovodstvo ove stranke sa svojom stranačkom instrukcijom koja je suprotna od Mijatovićeve

Mijatović: Komšić jedini brani ideju građanskog koncepta u Bosni i Hercegovini. Avaz

E. Ć.

29.9.2022

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS, dao je podršku Željku Komšiću za člana Predsjedništva BiH. Umjesto podrške stranačkom kolegi iz SDP-a Denisu Bećiroviću, Mijatović je podržao Komšića.

Mijatović je rekao kako "Komšić jedini brani ideju građanskog koncepta u Bosni i Hercegovini".

U jednom trenutku, moram priznati, Željko Komšić je jedini koji brani građansku ideju, građansku Bosnu i Hercegovinu u Predsjedništvu BiH. Ako budem izabran za člana Predsjedništva otvaraju se vrata bez povratka građanske BiH - rekao je Mijatović.

Upitan da li će mu vrh SDP-a zamjeriti zbog javne podrške Komšiću, Mijatović je odgovorio: 

- Šta me briga, Željko je moj prijatelj. Sve dok vodi ovakvu politiku, imat će moju podršku i njemu hvala na podršci. Jedino su mi Željko i Nermin Nikšić dali podršku u ovoj kampanji.

Nakon svega ostaje i dilema šta se dešava u vrhu SDP-a, odnosno hoće li reagirati rukovodstvo ove stranke sa svojom stranačkom instrukcijom koja je suprotna od Mijatovićeve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.