UJEDINJENA OPOZICIJA

Bećirović u Lukavcu: Dosta je vladavine korupcije i nepotizma, naša zemlja zaslužuje pravdu

Ne mogu oni koji reklamiraju nepotizam i čiji najistaknutiji kadrovi sjede u optuženičkim klupama zbog korupcije govoriti o boljitku i patriotizmu, istakao je Bećirović

Sa skupa u Lukavcu. SDP

H. J. I.

30.9.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda BiH prisustvovao je skupu Socijaldemokratske partije BiH u Lukavcu. Ovom prilikom, Bećirović je poručio:

- Koliko državu urušavaju njeni neprijatelji, separatisti i promoteri velikodržavnih politika, toliko protiv nje rade i oni koji štite i provode korupciju i nepotizam. Korupcija izjeda i slabi našu državu, osiromašuje i zemlju i narod. Oni koji slabe institucije kako bi mogli održavati korupcijski sistem neprijatelji su ove zemlje koji pomažu njeno urušavanje. Ne mogu oni koji reklamiraju nepotizam i čiji najistaknutiji kadrovi sjede u optuženičkim klupama zbog korupcije govoriti o boljitku i patriotizmu. 


Sa skupa u Lukavcu. SDP

Bećirović je zatim dodao:

- Moramo jasno i otvoreno reći da ovom državom ne mogu upravljati oni kojim se sudi zbog pljačke miliona narodnog novca. Građani Bosne i Hercegovine ne smiju glasati za one koji ih decenijama potkradaju. Ne smiju glasati za one koji otimaju milione iz budžeta, otimaju iz usta naših građana i iz usta njihove djece, da bi im onda pred izbore podijelili pokoju mrvicu u nadi da će tako kupiti njihove glasove.



Bećirović je na kraju zaključio:

- Ovoj državi trebaju hrabre i odlučne nove snage na vlasti, oni koji provode antikorupcijske mjere, umjesto onih koji se bore protiv njih. Trebaju nam dužnosnici koji će jačati pravni poredak i sigurnosni sistem, a ne svoditi ga na stranački aparat za razračunavanje sa neistomišljenicima. Naša država treba vlast koja će jačati institucije i sistem u interesu naroda, a ne vlast koja sistem stavlja u funkciju uskih stranačkih i porodičnih interesa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.