ZIMSKI TURIZAM

Jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija počinje prvi zimski program na Bjelašnici i Jahorini

Prvi let zakazan je za 20. decembar 2022. godine, a planirano je da se letovi nastave do aprila 2023.

TUI planira pokrenuti svoj potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini. Arhiv

A. Č.

30.9.2022

Jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, TUI, planira pokrenuti svoj potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini od decembra 2022. Sedmični program će voditi Crystal Ski, najveći britanski ski-tour operator, a uključivati će Bjelašnicu i Jahorinu dvije glavne skijaške destinacije u zemlji.

Odluka TUI-a je rezultat inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu sa USAID Developing Sustainable Tourism in Bosna and Herzegovina – Turizam, piše Biznisinfo.

Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što Bosnu i Hercegovinu čini atraktivnom destinacijom.

- Oduševljeni smo što je Crystal Ski Holidays odlučio da uvede sedmični let za Sarajevo. Pružili smo im priliku da razmotre našu prelijepu državu pomoću naše najsavremenije poticajne sheme, kojom se nude poticaji za nova tržišta i omogućava uspostavljanje novih avioruta, što aviokompanijama daje uvjerljive razloge za uspostavljanje operacija - rekla je Vedrana Vikić Musić, direktorica Sektora aerodromskih usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Raznovrsni skijaški paketi

Cjelosedmični program će uključivati raznovrsne skijaške pakete na Bjelašnici i Jahorini. Također, može pružiti putnicima opciju da posjete i istraže Sarajevo, kao i druge atrakcije i destinacije u državi. “Bosna i Hercegovina je uzbudljiva destinacija za posjetioce tokom cijele godine. 

Prekrasna skijališta pružaju uzbudljive mogućnosti skijanja i zimskog turizma po dosta pristupačnijm cijenama u odnosu na druge zemlje. Mnogobrojne atrakcije kulturno-historijskog naslijeđa, avanturističke aktivnosti, ruralna iskustva i iskustva u lokalnim zajednicama, zajedno sa odličnom gastronomskom ponudom, čine Bosnu i Hercegovinu vrhunskom destinacijom.


Cjelosedmični program će uključivati raznovrsne skijaške pakete na Bjelašnici i Jahorini. USAID

- Naše partnerstvo sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo jedna je od brojnih inicijativa koje provodimo kako bismo ovu zemlju pozicionirali na međunarodnoj turističkoj mapi - izjavila je Courtney Chubb, direktorica misije USAID-a u Bosni i Hercegovini.

Početak rada svjetskog brenda kao što je TUI u Bosni i Hercegovini, nesumnjivo će podržati napore države da se pozicionira kao vodeća destinacija u regionu i privuče druge turističke brendove da razmotre Bosnu i Hercegovinu u bliskoj budućnosti.


Promet od oko 19 milijardi eura

Prvi let zakazan je za 20. decembar 2022. godine, a planirano je da se letovi nastave do aprila 2023. godine sa sedmičnim polascima iz London Gatwicka za Sarajevo.

TUI je jedna od vodećih svjetskih turističkih kompanija. Široki portfolij TUI Group-a sastoji se od razvijenih turoperatora, 1.600 turističkih agencija i vodećih online portala, pet aviokompanija sa oko 150 aviona, preko 400 hotela, 16 brodova za krstarenje i mnogih incoming agencija na svim većim destinacijama za odmor širom svijeta. Pokriva cijeli turistički lanac vrijednosti pod jednim krovom.

U finansijskoj 2019. godini TUI Group kompanija je sa oko 70.000 zaposlenih zabilježila promet od oko 19 milijardi eura i poslovni rezultat od 893 miliona eura.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.