KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO

Bećirović: Ne bojim se režima, ovo je bitka za BiH i moramo pobijediti

Gospodin Izetbegović je pobjegao sa tri debate i čak sa državne televizije. Kad je trebalo oči u oči da argumentima govorimo pobjegao je kao najveća politička kukavica, izjavio je Bećirović

Bećirović: Mora se graditi državni identitet Bosne i Hercegovine, bez negiranja drugih nacionalnih, vjerskih socijalnih identiteta. Screenshot / Face TV

E. Ć.

30.9.2022

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović gostovao je kod Senada Hadžifejzovića na Face TV gdje je rekao da je posljednjih mjeseci vođena prljava kampanja protiv njega, ali da uprkos tome očekuje pobjedu na izborima.

- Potpuno sam svjestan u šta ulazim. Protiv mene je ustala duboka država, okrenuo se u kriminalu ogrezli režim i hiljade botova. Bilo je pokušaja fizičkih napada, o tome nismo puno govorili, sve je to režim ovakav kako jest i mi to moramo zajedno ubjedljivo pobijediti radi ove zemlje, budućnosti naše djece - rekao je Bećirović.

Ističe da je kampanja političkih protivnika bila prljava i negativna i da u tome leži razlika jer je njegova kampanja bila pozitivna i odgovorna.

- Gospodin Izetbegović je pobjegao sa tri debate i čak sa državne televizije. Kad je trebalo oči u oči da argumentima govorimo pobjegao je kao najveća politička kukavica. Nisam očekivao da će pobjeći sa završne debate na državnoj televiziji - naveo je Bećirović i dodao da se ljudima više ne smiju davati lažna obećanja.

- Moramo krenuti ubrzano ka EU i NATO. Ne ide se riječima Bakira, mi smo usvojili odluke koje se moraju poštovati. On kaže ako jedan narod neće, ne može. To moramo promjeniti - istakao je on.

Bećirović je rekao da se mora graditi državni identitet Bosne i Hercegovine, bez negiranja drugih nacionalnih, vjerskih socijalnih identiteta, ali da se mora graditi zajedničko bosanskohercegovačko. Napomenuo je da je njegov protivkandidat istjerao strance iz Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika, a koji su bili dio te komisije po aneksu osam Dejtonskog sporazuma. Te da su direktno protiv Dejtonskog sporazuma formirana tri ureda u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu, te da je to način razgradnja države.

- Bakir je rasturio čak i svoju stranku, ja sam okupio 11 opozicionih političkih partija. Trebaju nam ljudi koji okupljaju, a ne razbijaju bosanskohercegovačke patriote - naglasio je Bećirović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.