KOMENTIRAO IZBORE U BIH

Milanović: Shvatio sam da su ljudi poput Komšića prevaranti kojima se ne može vjerovati

Tu su jedino da se okoriste zbog toga što Hrvata ima malo i ako njihova prava ne budu štićena institucionalno, nema im spasa, rekao je Milanović

Zoran Milanović. Printscreen

H. J. I.

2.10.2022

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kastvu je komentirao izbore u BiH.

- Hrvatska kao cjelina ne radi dovoljno. Mi smo trebali odavno iskoristiti instrumente koje nam kao članici NATO-a i Evropske unije stoje na raspolaganju i vidjeti kako to druge članice rade - rekao je Milanović.

Komentirao je i navode da bi visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) mogao tražiti izmjene Izbornog zakona.

- Ne možemo biti izloženi slučaju i nečijoj dobroj volji. Hrvatska to mora sama napraviti, a ne da ovisimo o milosti nekog činovnika kojeg je neko doveo i koji će navodno sutra nešto napraviti i o tome ovisi sudbina Hrvata u BiH u sljedeće četiri godine. To je neizdrživa situacija - rekao je Milanović.


"Šta god da bude, opet neće biti dobro za Hrvate"

- Hrvatskoj se ne dopušta da uđe u operaciju Altea. Za mene je to neodrživo i vidim da je hrvatska diplomatija, dakle Zrinjevac, prestao biti permanentna putnička agencija i počeo raditi nešto po tom pitanju. S nama razgovaraju kao s malom djecom. Mi smo država i tamo će se poštivati i naša volja, jer smo potpisnica Dejtona, BiH je oslobođena i hrvatskim oružjem i hrvatskim životima. Nikakav NATO je nije oslobodio. Hrvatska politika i vanjska politika koja to ne uvažava i koja time ne upravlja je slaba i jadna.

Nakon 20 godina pokušaja, pogreške, dobrih odnosa osobno i prijateljstva s političarima u BiH, poput Komšića, ja sam shvatio da su to prevaranti kojima se ne može vjerovati i da su tu jedino da se okoriste zbog toga što Hrvata ima malo i ako njihova prava ne budu štićena institucionalno, nema im spasa - rekao je Milanović

Šta god da bude, opet neće biti dobro za Hrvate, jer će biti čista sreća. Ako ne bude dobro, bit će još gore, rekao je o ishodu izbora u BiH za Hrvate.

Pozvao je Hrvate u BiH da izađu na izbore i glasaju za svoje predstavnike.


Kriminalci koji krše zakon

Komentirao je i ravnatelja VSOA-e, Ivicu Kindera.

- Još uvijek aktualni ravnatelj VSOA-e mi je jučer ili prekjučer poslao svoj zahtjev za razrješenjem. I Plenkoviću također. Šta ćemo sad? Dobio sam njegov lični dopis u petak da ga se razriješi. Šta ćemo sad? Čekati da HDZ nađe čovjeka koji će ga mijenjati? - upitao je Milanović.

- Šta sad, proganjaju načelnika Glavnog stožera? Te ljude treba hapsiti. Banožić je potpisao odluku prema kojoj svog pulena Baču iz Sabora, suputnika onog kombija koji je išao iz Splita u Osijek po doktorat, sad ide u ratnu školu. Ako se ne povuku, prijavit ćemo ih i lično ću zabraniti takvim ljudima u prostore vojske. Bit će naređeno i zapovjeđeno da ne može ući u vojarnu jer su kriminalci koji krše zakon. To svi vide, a Plenković češe uho i gladi trbuh, a vi me pitate što ćemo s načelnikom Glavnog stožera kojeg su proganjali godinu dana i sve je propalo. Ovo je otmica hrvatske države. Ako se nitko protiv toga neće otvoreno pobuniti, ja to radim već godinu dana, a to nije moj posao. To je kazneno djelo ne prvo Banožićevo, ovoga puta mu asistira Jandroković - rekao je Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.