U NAJBOLJEM REDU

Izborni dan u Stocu protiče mirno, jedno biralište otvoreno sa malim zakašnjenjem

Izlaznost je do 11 sati oko 21 posto, rekao je Marić

A. O.

2.10.2022

Stolac, BiH - Avaz
Glasanje u Stocu - Avaz
Glasanje u Stocu - Avaz
Glasanje u Stocu - Avaz
Glasanje u Stocu - Avaz

U bh. gradu Stolac, izborni dan protiče bez problema. Iako je prije šest godina tokom lokalnih izbora došlo do incidenta koji je značio i prekid izbornog procesa, a kasnije i ponavljanje izbora uz sudski epilog, ovog puta sve je u najboljem redu. Potvrdio je to za Anadoliju predsjednik Gradske izborne komisije Stolac Miroslav Marić.

- Dosad, s izuzetkom manjeg problema na jednom od biračkih mjesta, nisu zabilježeni nikakvi problemi. Naime, jutros je na jednom od birališta došlo do problema s bravom na vratima, pa je izborni proces započeo sa deset minuta zakašnjenja. Na ovom mjestu glasat će se deset minuta duže u odnosu na ostala - rekao je Marić.

Do kraja dana očekuje veću izlaznost.

- Izlaznost je do 11 sati oko 21 posto. Do kraja dana vjerujemo da će izaći oko 60 posto birača, što je izlaznost kakvu smo imali prethodnih izbora - dodao je Marić.

Na izborima u Stocu pravo glasa ima nešto više od 11 hiljada birača, koji glasaju na 19 birališta. Na raspolaganju su im četiri mobilna tima, a na jednom biralištu se glasa u odsustvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.