RADO SAVIĆ

Zamjenik predsjednika SDS-a: Velika izlaznost govori da građani žele promjene

Savić kaže da su ovaj izborni dan karakterisale napetosti i problemi koji su bili na brojnim biračkim mjestima a koji su posebno eskalirali u Doboju i Zvorniku, kazao je

Rado Savić: Ovaj dan okarakterisale napetosti. BN TV

S. S.

2.10.2022

Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS, je večeras na konferenciji za novinare kazao da je izlaznost za 35 opština, za koje SDS ima podatke oko 54, 5 posto.

On je izjavio da obzirom da još uvijek nema podatke za dva najveća grada u RS-u, ali da SDS očekuje da će izlaznost biti još veća nego na izborima 2018. godine.

Savić kaže da su ovaj izborni dan karakterisale napetosti i problemi koji su bili na brojnim biračkim mjestima a koji su posebno eskalirali u Doboju i Zvorniku.

- U Doboju imamo oko 400 prigovora opozicije na izborni proces i imamo krivičnu prijavu protiv predsjednika Gradske izborne komisije. Takođe postoje prigovori vezani i za Zvonik i u pripremi je takođe krivična prijava za nepravilnosti koje su tamo bile - poručio je Savić.

- Pomenuo bi Novi Grad gdje je izlaznost 61 posto zatim Čelinac blizu 60 posto, Rogatica 67, Bileća 67 posto. Te sredina daju nam nadu da su ovi povećani procenti ustvari procenti onih birača koji žele promjene - istakao je Savić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.