09. OKTOBRA

Udruženje "Srce za djecu" organizira akciju darivanja "Moja kosa tvoja kosa"

Uvjeti za doniranje kose su potpuno prirodna, nefarbana i netretirana kosa

A. O.

3.10.2022

Akcija darivanja kose. UDRUŽENJE SRCE ZA DJECU

Projekat "Moja kosa tvoja kosa" jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u sklopu ovog projekta izrađuje perike od prirodne kose i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

- Pozivamo sve građane na javnu akciju šišanja i doniranja kose za projekat "Moja kosa tvoja kosa", koja će se održati 09.10.2022. godine od 11 do 17 sati u Sarajevo City Center (SCC). Akciji će prisustvovati i ambasadorica projekta Amra Džeko - navode iz Udruženja. 

Uvjeti za doniranje kose su potpuno prirodna, nefarbana i netretirana kosa. Dužina doniranog dijela kosa treba biti minimalno 30 centimetara. Prije šišanja kosa treba da bude čista i suha.

Pored javne akcije šišanja na platou ispred SCC-a će se dešavati humanitarna akcija, gdje će svi građani, koji ne ispunjavaju uvjete za doniranje kose, moći kupiti bio razgradivi crveni balon u vrijednosti od 5 KM ili bedž, te na taj način podržati projekat "Moja kosa tvoja kosa".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.