POSLANIK U NSRS

Nebojša Vukanović za "Avaz": Imamo jedan mandat u PSBiH i najmanje šest u Narodnoj skupštini

Čestitam Bećiroviću jer se nadam da će Predsjedništvu doprinjeti novi članovi i normalizaciji odnosa u cijeloj BiH, poručio je Vukanović

Vukanović: Postigli uspjeh. DEJAN RAKITA / PIXSEL

Piše: A. Ovčina

3.10.2022

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović (lista Nebojše Vukanovića) za portal "Avaza" kazao je da će njegova lista "Za pravdu i red" imati najmanje šest mandata u Narodnoj skupštini RS-a. Iskoristio je priliku i da čestita na pobjedi Denisu Bećiroviću, novom članu Predsjedništva.

Na pitanje koliko će imati mandata, izjavio je da sada imaju zasigurno šest u Narodnoj skupštini.

- Imamo sigurno jednog poslanika u Predstavničkom domu PSBiH. Imajući u vidu da na izbore izlazimo kao jedna nestranačka organizacija, gdje nas je kampanja koštala maksimalno 5.000, 6.000 eura, gdje nismo imali nijedan bilbord, nijedan džingl, spot. Mislim da je ovo ono što smo mi govorili, a niko nam nije vjerovao. Jednostavno smo na neki način razbili dosadašnji politički sistem i iza sebe ostavili takozvane velike stranke kakve su DNS, DEMOS, Ujedinjena Srpska i ostale. Definitivno smo četvrta stranka u RS što je za jednu malu grupu ljudi bez ikakvih para nevjerovatan rezultat i svakako veliki uspjeh – kazao je Vukanović za "Avaz".

Čestitao Trivić

Dodao je da ostaje vidjeti da li će CIK legitimisati stvari koje se dešavaju u Doboju i Zvorniku i da li će dozvoliti "da mafija i krađa određuju tok stvari u RS".

- Mi smo samo čestitali kad je Jelena Trivić proglasila pobjedu. Normalno da sam čestitao i napisao tekst da očekujemo da CIK potvrdi rezultat koje ona ima. Morate shvatiti da smo u Hercegovini imali svoje posmatrače, u Banjoj Luci, u Zvorniku – poručio je za "Avaz".

Naglasio je da je bio ubijeđen da je pobjeda riješena kada su Trivić i Borenović izašli na konferenciju za medije, jer je bila, kako kaže, velika razlika.

- Šta se naprosto dogodilo pa u 2 sata su prestali da stižu rezultati, jutros odjednom dolaze informacije da Dodik vodi. Možete primjetiti da je u svakom gradu mala razlika između Jelene i Dodika – rekao je Vukanović za "Avaz".

Također, Vukanović kaže da ukoliko međunarodna zajednica i CIK prihvate da dva "okupirana" grada Zvornik i Doboj, koje naziva balkanskim Medeljinom, na jedan kriminalan način zastrašivanjem, ucjenama, napadima na posmatrače, brutalnom krađom glasova odlučuju u RS, onda je, kako kaže, umrla demokratija.

Zloupotrebe tokom glasanja

- To što se događalo u Doboju i Zvorniku, tako grube zloupotrebe, glasanje javno na javnom mjestu, stotinu slijepih, zastraživanje odbornika opozicije, zapravo posmatrača. To su stvari koje ne možete vidjeti ni u Centralnoafričkoj republici ni Burundiju – kazao je za Vukanović za "Avaz".

Nakon toga je čestitao i Denisu Bećiroviću na pobjedi.

- Želim da čestitam javno pobjedu Bećiroviću. Nadam se da će ponovnim brojanjem glasova Dodik biti poražen. To bi bio stvarno veliki iskorak u BiH i svakako čestitam Bećiroviću jer se nadam da će u Predsjedništvu dati doprinos normalizaciji odnosa u cijeloj BiH - zaključio je Vukanović za portal "Avaza".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.