OPĆI IZBORI 2022.

Ovo su neke od općina u kojima je Izetbegović izgubio, a Džaferović prije 4 godine pobijedio Bećirovića

U Hadžićima, poznatim kao bastionu SDA, Denis Bećiroviću je ostvario uvjerljivu pobjedu u odnosu na Bakira Izetbegovića sa čak 14 posto razlike

U brojnim bastionima SDA Bakir Izetbegović izgubio od Denisa Bećirovića. DAMIR HAJDARBASIC / PIXSELL / PIXSELL

Piše: S. S.

3.10.2022

Centralna izborna komisija BiH objavila je nepotpune podatke za Predsjedništvo BiH, a ono što privlači pažnju je da jeBakir Izetbegović uzeo manje glasova od Denisa Bećirovića u brojnim općinama i gradovima u kojima je prije četiri godine kandidat SDA Šefik Džaferović ostvario prednost u odnosu na istog protivkandidata.

U Hadžićima, poznatim kao bastionu SDA, Denis Bećirović je ostvario uvjerljivu pobjedu u odnosu na Bakira Izetbegovića sa čak 14 posto razlike.

Prije četiri godine situacija je bila dosta drugačija, obzirom da je Šefik Džaferović imao 30 posto glasova, Željko Komšić 24,84 posto glasova, a Denis Bećirović 23,36 posto.

Rezultati 2022. godine u Hadžićima. SCREENSHOT

Šefik Džaferović je imao prednost i u Konjicu 2018. u odnosu na Denisa Bećirovića za nešto više od 1 posto glasova, a na jučer održanim izborima Bakir Izetbegović je doživio poraz za više od 11 posto glasova protiv istog protiv kandidata.

Rezultati u Konjicu 2022. godine. SCREENSHOT

Veoma velika razlika u preferencijama bila je i među građanima Bugojna.

Šefik Džaferović je na Općim izborima 2018. godine imao 29,41 posto glasova, Denis Bećirović 27,88 posto glasova, a prema trenutnim nepotpunim podacima sa izbora održanih jučer Denis Bećirović ima 37,73 posto glasova, dok je Bakir Izetbegović trenutno na 29,77 posto glasova.

Glasanje u Bugojnu za Predsjedništvo BiH 2022. godine. SCREENSHOT

Denis Bećirović ima 7.784 trenutno glasa u Gradu Mostaru, dok je Bakir Izetbegović na 5.707 glasova, a situacija je prije četiri godine bila takva da je Šefik Džaferović imao 16,07 posto glasova, a Denis Bećirović samo 6,53 posto.

Olovo je poznato kao još jedan bastion SDA u kojem je Bakir Izetbegović izgubio borbu za Predsjedništvo BiH.

Denis Bećirović trenutno ima prednost od oko 2,5 posto u odnosu na Bakira Izetbegovića, dok je Šefik Džaferović imao više od 18 procenata prednosti u odnosu na Bećirovića.

Glasanje u Olovu za Predsjedništvo BiH 2022. godine. SCREENSHOT

Šefik Džaferović je 2018. godine imao 8 posto više glasova od Denisa Bećirovića u Visokom, dok je Bakir Izetbegović na skoro 13 posto zaostatka u odnosu na istog protiv kandidata.

Glasanje u Visokom za Predsjedništvo BiH 2022. godine. SCREENSHOT

U Vogošći je također Bakir Izetbegović dožio težak debakl, obzirom da trenutno ima samo  22,10 posto glasova i tek je treći po broju glasova, sa čak 20 posto iza Denisa Bećirovića. Prije četiri godine Šefik Džaferović je imao skoro 7 posto prednosti u odnosu na Denisa Bećirovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.