U SELU KRAJIŠNIK

Predsjednik biračkog odbora javno priznao: Jeleni Trivić upisao nula glasova

Sa biračkog mjesta broj 35, mjesta u kojem glasaju Trivići, porodica supruga Jelene Trivić, u CIK su poslati rezultati prema kojim je Dodik osvojio 235 glasova, Zoran Kalinić 204, a Trivić 0

E. Ć. / BN

Gutić: Takav postupak je pravdao kasnim večernjim satima i umorom

Foto: Screenshot / BN


Stevan Gutić, predsjednik Biračkog odbora u selu Krajišnik u Bosanskoj Gradišci, priznao je da je Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK) poslao netačne podatke o broju glasova, te je tako oštetio Jelenu Trivić, kandidatkinju PDP-a za predsjednika RS. 

Gutić je to priznao za BNTV, a takav postupak je pravdao kasnim večernjim satima i umorom, te da je zbog toga Trivić stavio tri nule. 

- Ja sam Zoranu Kaliniću uveo 137 glasova, a Jeleni sam stavio tri nule - rekao je Gutić za BNTV.

Mještani Krajišnika su ostali šokirani kada su vidjeli podatke prema kojima Trivić iz rodnog mjesta svoje majke nije osvojila nijedan glas.

Gutić je upitan da li zna da je njegov potez krivično djelo i da se ne može smatrati greškom, na što je odgovorio: 

- Pa, znam, ali ja sam obavio razgovor u izbornoj komisiji. Oni su rekli da se ništa ne popravlja, nego da će se ponoviti brojanje.

Sa biračkog mjesta broj 35, mjesta u kojem glasaju Trivići, porodica supruga Jelene Trivić, u CIK su poslati rezultati prema kojim je Dodik osvojio 235 glasova, Zoran Kalinić 204, a Trivić 0, prenosi BN.

NA VRH

Podijeli članak na