SIPA

"Krimolovci" u septembru zaprimili 436 poziva od kojih su 53 sa korisnim informacijama

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 51 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci"

U septembru je pristiglo 16 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili ih je dostavilo nadležno policijsko tijelo. ILUSTRACIJA

A. O.

4.10.2022

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u septembru 2022. godine registrirali su ukupno 436 poziva, od kojih su 53 poziva sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“ zaprimljena su ukupno 342 poziva, od kojih su 22 bila sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Također, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na web stranici SIPA-e zaprimljene su 94 prijave, od čega je 31 prijava bila sa korisnim informacijama.

U septembru je pristiglo 16 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili ih je dostavilo nadležno policijsko tijelo.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 51 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.