KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Stanivuković: Moj fokus je bila Banja Luka, i danas biram racionalnost

Kada sam bio kandidat za gradonačelnika, pripremao sam onaj govor kada izgubim, rekao je Stanivuković

Stanivuković: Bio sam s posmatračima. PRINTSCREEN

Piše: A. O.

4.10.2022

Predsjedik Gradskog odbora PDP-a Banja Luka, Draško Stanivuković, danas je održao konferenciju za medije s početkom u 12 sati u prostorijama stranke.

– Bit ću lišen bilo kakvim insinuacijama i emocijama. Tek jučer smo dobili rezultate za izbornu jedinicu 3 i zato nisam dosad reagovao. Čitava moja kampanja je bila da odbranim Banja Luku. Jelena Trivić je imala najubjedljiviju pobjedu u Banjoj Luci. Čak 17.000 glasova razlike. Banja Luka je uradila svoj posao. Politika u Banjoj luci je bila ispravna – rekao je Stanivuković.


Stvarno stanje

- Ono što želim da kažem, da kada je bila ta press konferencija, neko je rekao Draško je bio sretan, smijao se. Ne, bio sam racionalan. Da li sam bio na trgu, ne. Bio sam s posmatračima. Ja i danas biram racionalnost ma šta ko htio reći. Birat ću stabilnost – kazao je Stanivuković.

Dodao je da čuje da "onaj" dio kaže, sad je vrijeme za opozit. Istakao je da od toga nema ništa, jer nije teoretski moguće niti praktično.

- Moramo uvijek biti ti koji će pogledati stvarno stanje. Svim narodnim poslanicima koji su izabrani po postojećim izborima čestitam – rekao je.

Naglasio je da njegova konferencija nije nikakvo slavlje ni tuga, nego racionalnost.

- Narod je glasao. Bilo je krađa, ali ostaje da se utvrdi i da se vidi to. Mi u Banjoj Luci smo se potrudili da uradimo ono što je do nas. Kada sam bio kandidat za gradonačelnika, pripremao sam onaj govor kada izgubim. To znači da na određenim utakmicama kada čovjek izlazi treba da se brani i bori, ali da istrajava na istini, da ono kako je narod glasao bude utvrđeno – rekao je on.

Kazao je da će pričekati još dio rezultata koji treba da pristigne. Dodao je da se čovjek mjeri po onome što nauči i stekne po iskustvu.


Najveći zadatak

Dodao je da će tražiti od CIK-a da radi svoj posao. 

- Proglasili smo tada moju pobjedu koja je bila neupitna. Garantujem da je barem jedan mandat ispoštovan u tom trenutku. Šta god da se desi, mi moramo ostati na biračkim mjestima do kraja. Vratio sam se brzo u štab i rekao da treba ostati do kraja. Moram reći da je čak moj fokus bio Banja Luka. Kontrolisao sam Izborni proces ovdje što sam smatrao svojim najvećem zadatkom – kazao je on.

Dodao je da je imao najveću moguću podršku da politike i procese vodi kako on smatra.

- Moji saborci i Jelena i Brane su me pratili. Ja znam šta je politika. U jednom satu se sve može promijeniti – rekao je Stanivuković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.