SAOPĆENJE

SDS poziva Tužilaštvo, MUP RS i SIPA-u da hitno reaguju zbog izborne krađe

Nereagovanje policije je za još veće čuđenje obzirom da je Gutić i sam priznao da je svjestan da je počinio krivično djelo, navode iz SDS-a

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović. PRINTSCREEN

A. O.

4.10.2022

SDS pozvala je Tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i SIPA-u da u što kraćem roku privedu i saslušaju osobu koja je javno u izjavi medijima priznala da je učestvovala u izbornoj krađi na štetu Jelene Trivić, kandidata za predsjednika RS.

- Za očekivati je bilo da nakon emitovanja izjava o priznanju izborne krađe od predsjednika biračkog odbora u selu Krajišnik kod Gradiške Stevana Gutića on, kao i svi članovi tog biračkog odbora, odmah bude privedeni i saslušani. Međutim to se po našim saznanjima još uvijek nije desilo - navode u SDS.

Podsjećaju da je Gutić u kamere BN TV priznao da rezultati glasanja dostavljeni CIK-u sa biračkog mjesta gdje je bio predsjednik komisije ne odgovaraju istini tj. da su svi glasovi Jelene Trivić u zapisniku uneseni drugom kandidatu.

- Nereagovanje policije je za još veće čuđenje obzirom da je Gutić i sam priznao da je svjestan da je počinio krivično djelo. Prema našim saznanjima ovakvih i sličnih slučajeva ima širom RS i nećemo ni po koju cijenu dozvoliti da očigledne izborne krađe prođu nekažnjene. Još jednom pozivamo nadležne organe da hitno reaguju i da privedu sve članove pomenutog biračkog odbora, kao i sva druga lica za koje se ispostave konkretni dokazi da su učestvovala u izbornim krađama i prevarama - poručuju iz SDS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.