SKREĆU PAŽNJU NA OPASNOST

Upozorenje škole iz Živinica: Žena prevarom pokušava oteti djecu, objavljen i snimak s nadzorne kamere

Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba, navode iz Druge osnovne škole Živinice

E. Ć.

Nepoznata žena koja je zaustavila učenicu drugog razreda

Foto: Facebook


Druga osnovna škola Živinice na svojoj Facebook stranici upozorila je na ženu koja pokušava prevarom oteti djecu. Iz živiničke škole su objavili snimak žene sa nadzorne kamere. 

Željeli su skrenuti pažnju roditeljima na opasnost.

- Nedavno se u Tuzli desio sličan slučaj, a jučer i kod nas. Nepoznata žena srednjih godina je zaustavila učenicu drugog razreda, pred školom, razgovarala sa njom i ponovo na ulazu u školu prišla toj djevojčici i razgovarala, nagovarajući je da pođe s njom.

  • Objava Druge osnovne škole Živinice

    Objava Druge osnovne škole Živinice

    Foto: Screenshot


Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile. Policija vodi istragu. Skrenite, molim vas, pažnju djeci da idu u grupama i da odmah prijave bilo kome ako im se obrati nepoznata osoba. Žena ima dužu plavu kosu... - navodi se u objavi Druge osnovne škole Živinice.

Iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona je rečeno za portal "Avaza" da su provjeravali prijavu, ali da nisu imali dokaza.

  • Snimak s nadzorne kamere

    Snimak s nadzorne kamere

    Foto: Screenshot


NA VRH

Podijeli članak na