GRANIČNA POLICIJA BIH

Održan radni sastanak o stanju i mjerama pri suzbijanju nezakonitih migracija

Na sastanku je zaključeno da se, uprkos najvećem problemu u borbi protiv migracija, a to je nedostatak ljudstva, očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice

Sa održanog sastanka. GRANIČNA POLICIJA BIH

A. O.

5.10.2022

Rukovodioci Granične policije BiH, na čelu s direktorom Zoranom Galićem, danas su u Glavnom uredu, održali  radni sastanak s kolegama iz terenskih ureda Sjeveroistok, Sjeverozapad, Središnjeg istražnog ureda (odsjek za istrage i odsjek za prikrivene operacije) i Uprave za operacije.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj situaciji s nezakonitim migracijama u zoni odgovornosti TU Sjeverozapad i TU Sjeveroistok, gdje je u posljednje vrijeme sve više nezakonitih migranata i pokušaja krijumčarenja ljudi. Pripadnici Granične policije BiH gotovo svakodnevno spriječe pokušaje krijumčarenja u zonama odgovornosti navedenih terenskih ureda, ali i u zonama odgovornosti drugih terenskih ureda. Istaknuta je i važnost unaprjeđenja suradnje s MUP-ovima svih susjednih zemalja posebno kroz razmjenu obavještajnih podataka i povećan broj mješovitih ophodnji u graničnom pojasu.

Na sastanku je zaključeno da se, uprkos najvećem problemu u borbi protiv migracija, a to je nedostatak ljudstva, očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice, profesionalnost u radu, poštivanje zakonskih propisa te pravovaljana razmjena informacija na svim razinama. Također, definirani su planovi i zadaci u borbi protiv nezakonitih migracija u idućem razdoblju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.