OBJAVA NA FACEBOOKU

Ambasada Rusije u BiH o sukobu Dodika i Vučića: Pokušavaju potkopati srpsko jedinstvo

Glavni cilj sličnih spekulacija je zabiti klin između Banje Luke i Beograda, navodi Ambasada

Ambasada Rusije u BiH. FACEBOOK

A. O.

5.10.2022

Medijski rat između Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je izbio, nakon čega se oglasila i Ambasada Rusije u BiH.

Naime, špekulira se i o tome da je Dodik sad bliži Vladimiru Putinu nego Vučić, te da je predsjednik Rusije okrenuo Dodika protiv predsjednika Srbije.

Sad Ambasada Rusije u BiH to demantira i tvrdi da se radi o spinu.

- U vezi s informacijama koje su se pojavile u pojedinim sarajevskim medijima a koje se tiču sadržaja sastanka Predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po pitanju odnosa između rukovodstva RS i predsjednika Srbije, izjavljujemo da su slični spinovi ništa drugo nego izmišljotine bez ikakve osnove - napisali su na Facebooku.





Objava Ambasade Rusije u BiH. PRINTSCREEN

- Glavni cilj sličnih spekulacija je zabiti klin između Banje Luke i Beograda te potkopati srpsko jedinstvo u kontekstu agresivne euroatlantske ofanzive na Zapadni Balkan.

Polazimo od toga što specijalne paralelne veze između RS i Srbije predviđeni Dejtonskim mirovnim sporazumom služe zajedničkom rješavanju socijalnih i ekonomskih problema, promovisanju humanitarnih projekata, razradi usaglašenih stavova po aktuelnim pitanjima koja imaju poseban značaj za Srbe s obje strane Drine - navode iz Ambasade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.